До края на годината Фейсбук“ ще открие центрове за безплатно

...
До края на годината Фейсбук“ ще открие центрове за безплатно
Коментари Харесай

Фейсбук инвестира милиони в развитие на човешкия потенциал и изкуствения интелект

До края на годината „ Facebook “ ще открие центрове за гратис образование по цифрова подготвеност в четири европейски страни и ще влага в допълнение над 12 милиона евро в създаването на изкуствен интелект, разгласи в понеделник оперативният шеф на американската компания Шерил Сандбърг в изявление за „ Ройтерс “. Очаква се образователните центрове да се появят към този момент единствено в четири европейски страни Испания, Полша, Италия и Франция и да спомогнат за интеграцията на повече от 1 млн. души в цифровото общество, като особено внимание ще бъде отделено на възрастните хора, младежите и бежанците.Само във Франция достъп до образованията ще получат 65 000 души.

" Има опасения, че в изискванията на цифровата гражданска война хората остават на назад във времето. Ние обаче желаеме безусловно да влагаме в развиването на знания по отношение на потреблението на цифровите технологии, тъй че хората да придобият нужните умения за пълноценно присъединяване в цифровата стопанска система ", изясни Сандбърг.

Първо, интернет колосът възнамерява да сътвори, в партньорство с Френската организация по заетостта, стратегия за образование на 50 000 безработни все още хора в европейската страна. Целта ще е да се дават на искащите скъпи умения в региона на цифровите технологии, които да им оказват помощ да си обезпечат и нова работа. По първични данни обучителният интервал ще завърши в края на 2019 година и ще включва даже разискването на способи за изследване на медийната информация, както и ограничения за безвредно потребление на интернет.

Междувременно „ Facebook “ ще даде скъпи знания на още 15 000 французойки, искащи да основат своя лична компания.От тях 3500 ще имат опцията да се включат посредством присъствена форма в интензивния курс, част от акцията She Means Business. На останалите 11 500 пък ще бъде обезпечен достъп до онлайн курса.

Освен това обществената мрежа има намерение да похарчи за Франция спомагателни 12,2 милиона $ за работата на своите структури в страната, ангажирани с развиването на изкуствен интелект. В тази връзка Сандбърг акцентира, че „ Facebook “ се стреми да влага в развиването както на технологиите, по този начин и на човешкия капацитет. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР