До края на годината България и Румъния трябва да влязат

...
До края на годината България и Румъния трябва да влязат
Коментари Харесай

Евродепутати предлагат отпадане на таксите за преминаване по Дунав мост

До края на годината България и Румъния би трябвало да влязат в Шенгенското пространство, в противоположен случай ще останат в политическата външна страна на Европейския съюз. Това е позицията на евродепутати от българска и румънска страна, които се срещнаха на Дунав мост.
За да се стопят опашките на граничните пунктове и да се усъвършенства връзката сред двете страни, предложиха на София и Букурещ да отстранен и таксите за прекосяване по Дунав мост. Идеята е тези такси да отпаднат още преди влизането ни в Шенген. " Имаме съответни упования от държавните управления на Нидерландия и Австрия. Същото важи и за нашето държавно управление. Очакваме до края на годината България и Румъния да влязат в Шенген. Противното значи да останат в политическата периферия на Европейски Съюз ", съобщи Илхан Кючюк.
От своя страна Каталин Друла от " Съюз за избавление на Румъния " се обърна към държавните управления на прилежащите страни с апел. " Махнете таксата по Дунав мост, не трябва да я има. Така или другояче в Шенген би трябвало да бъде отстранена, без значение дали за коли или камиони. Искаме да забележим свободно придвижване, без опашки ", сподели той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР