До края на годината 100% от земеделските и горски територии

...
До края на годината 100% от земеделските и горски територии
Коментари Харесай

100% от земеделските и горски територии ще бъдат покрити с кадастрални карти

До края на годината 100% от земеделските и горски територии в страната ще бъдат покрити с цифрови кадастрални карти. Продължава работата по кадастралните карти и регистри на урбанизираните територии, като все още такива имат всички регионални градове, общинските центрове, обитаемоте места по Черноморието, както и всички национални курорти – на всички места, където има многолюден цивилен оборот. Това сподели заместник–министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев по време на конференция по случай Световния Географска информационна система ден. Събитието се провежда от Географска информационна система Алианс.

Обявени са публични поръчки за разработване на кадастрална карта на още над 256 по-малки обитаеми места.

„ Сред главните цели на държавното управление е да осигурим на бизнеса и популацията в България прецизни и подробни данни в региона на градоустройството, строителството и развиването на инфраструктурата “, сподели на форума инженер Йовев. Той акцентира, че кадастърът от дълго време се е трансформирал в нужда за доста браншове — пазар на недвижими парцели, териториално и устройствено обмисляне, инфраструктура, запазване на околната среда.

Като приоритет в работата на Министерството на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев очерта даването на административни услуги на хората посредством Кадастрално-административната осведомителна система когато и да е, от всяко място и посредством разнообразни устройства. „ По този метод ще предоставим качествени, ефикасни и леснодостъпни електронни услуги за жителите и бизнеса “, добави още Йовев.

Електронните услуги на кадастъра са с 30% по-евтини

Той заяви, че се работи по построяването на многофункционален и многослоен кадастър, който ще подтиква капиталовите и бизнес процеси у нас. За задачата към главните кадастрални карти ще се прибавят нови осведомителни пластове, описващи разнообразни аспекти на потреблението и собствеността на земята, както и пространствата под и над нея. Ще се включат и профилирани картографски и геодезически данни, данни и фотоси от сателитни заснемания и други.

За да се подсигурява сигурността на информацията и на електронното ръководство, се планува построяването на мрежа от разпределени виртуални Центрове за възобновяване след повреда (Disaster Recovery), стана ясно още от изявлението на Валентин Йовев. Той изясни, че тези центрове ще резервират данни, които ще разрешават бързо възобновяване работата на наранени от разнообразни бедствия и злоумишлени въздействия осведомителни системи от сериозно значение за действието на администрацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР