До края на година тръгва метрото от Красно село до

...
До края на година тръгва метрото от Красно село до
Коментари Харесай

Метрото тръгва от Красно село до бул. Владимир Вазов ​до края на годината

До края на година потегля метрото от " Красно село " до бул. " Владимир Вазов ". Новост по трасето са специфичните стъклени защитни огради против произшествия в метрото. Освен по третата линия, такива ще бъдат сложени и на станциите " Опълченска " и " Национален стадион " Васил Левски ". А през днешния ден кмета на София Йорданка Фандъкова сама тества тренажорите за образование на машинистите, започнаха и тестовите тествания на влакчетата.

София
 © БГНЕС
18 от 20 влака към този момент са доставени, чакат се да дойдат и последните два, с цел да се създадат цялостните тествания. Те са по-леки и икономични от тези по първата линия, а ръководството им е съвсем напълно автоматизирано. Новата линия ще се употребява от 130 000 души на ден.
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Взех решение за закупуването на още 10 метровлакове, като към този момент са поръчани, спомагателни средства са отпуснахме. Защото за мен значимата задача е строителството на метрото да не стопира и с построяването на третата линия да заеме над 50% от градския превоз.
Първите 8 метростанции от третата линия ще бъдат пуснати на два стадия до края на 2019-та. А доникъде на 2020 година - и четирите километра в квартал " Овча купел ".

Метростанция " България " е съвсем приключена. Заради името, което носи тя е решена напълно в цветовете на трибагреника.



Преградите против самоубийци са синхронизирани с вратите на метровлаковете и са най-хубавата мярка за сигурност.

инж. Стоян Братоев, шеф на " Метрополитен ": Да им е по-удобно, по-комфортно. Да не се тормозят, че някой може да ги бутне.
Кметът на София Йорданка Фандъкова разяснява и че след след 14-годишно консервиране, фонтанът на площад " Славейков " още веднъж ще работи. Той към този момент е реставриран и цялостен с вода. Фонтанът спря да роботи през 2005 година, когато 34-годишен мъж почина, ударен от ток във водата.
 © БГНЕС  Започват тествания на влаковете в сектора от третия лъч на метрото Започват тествания на влаковете в сектора от третия лъч на метрото
От на следващия ден стартират единични тествания на новите метровлакове модел Инспиро, създадени от „ Сименс “ в част от трасето на новоизградения лъч на метрото,...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР