До края на февруари 2019 г. министърът на земеделието и

...
До края на февруари 2019 г. министърът на земеделието и
Коментари Харесай

Парламентът удължи срока за изготвянето на законопроект, уреждащ обществените отношения в земеползването

До края на февруари 2019 година министърът на земеделието и храните, след нужното публично разискване, би трябвало да внесе в Министерския съвет план на обединен законодателен акт, уреждащ публичните връзки в земеползването - по отношение на собствеността, използването, опазването и ръководството на земеделските земи в България, реши Народното събрание.

Депутатите утвърдиха промени в периодите на към този момент признато решение на Народното събрание от 19 септември 2017 година по отношение на разисквания по питането на депутати от левицата към отрасловия министър за основаване на ред в поземлените връзки. В осъществяване на решението от 2017 година е създаден план на Закон за поземлените връзки и опазването на земеделските земи, който е бил показан на съвещание на парламентарната комисия по земеделие на 10 октомври т.г.

В хода на полемиката е установено, че обсегът на показания законопроект значително се разграничава от обсега, посочен в решението на Народното събрание от предходната година. Затова депутатите от комисията са се обединили към мнението да бъде продължен срокът за изработването на подобен законопроект.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР