До края на другата седмица строителите на газовата връзка с

...
До края на другата седмица строителите на газовата връзка с
Коментари Харесай

Министър Шишков: До седмица завършва работата по интерконектора 

До края на другата седмица строителите на газовата връзка с Гърция би трябвало да завършат всичко, което се изисква за първия стадий по този начин, че да може да стартира въвеждане в експхлоатация. Това съобщи в Диспечерския център до хасковското с. Стамболийски районният министър Иван Шишков след следващата ревизия на трасето.

След инспекцията той акцентира, че прогрес има и е оптимист. Срокът за пускане на комерсиалната употреба на газопровода сред България и Гърция е 1 октомври.

По-голямата част от незавършените работи са на хасковския обект- Диспечерският център до с. Стамболийски, уточни още министър Шишков.

Веднага откакто приключат довършителните строителни работи ще бъдат импортирани и документите за сключване на Акт 15. В момента, в който стигнем до Държавна приемателна комисия, мисля, че доста бързо ще имаме позволение за прилагане и съм оптимист в тази посока, съобщи още районният министър.

В инспекцията, която стартира от газоизмервателната станция до Малко Кадиево участваха и регионалните шефове на Стара Загора, Хасково и Кърджали, на които министърът заяви, че е упълномощил да съберат мнения от кметовете на общините, през които интерконекторътпреминава. Той посочи, че по предварителна информация се чака мненията да бъдат позитивни, като страната прави всичко допустимо строителните действия по връзката да приключат доникъде на месеца.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР