До края на другата седмица се очаква да приключи обработката

...
До края на другата седмица се очаква да приключи обработката
Коментари Харесай

До края на другата седмица зелените площи в София ще са обработени срещу кърлежи

До края на другата седмица се чака да завърши обработката против кърлежи. Това сподели Сиана Хлебарска, която е основен специалист в дирекция „ Зелена система “ на Столична община, съобщи кореспондент на БГНЕС.

През май не престават обработките против кърлежи в междублокови пространства. В момента се прави първата обработка за тази година против кърлежи и гризачи във всички зелени площи на гробищни паркове, транспортни линии и булеварди, градинки и междублокови пространства, която по годишен график е заложена да се извърши през април – май. Вече е осъществена и обработка против ларви на комари. Пръскането против кърлежи се извършва при подобаващи метеорологични условия. Извършват се поетапно и обработки на зелени площи против гризачи в междублокови пространства в регионите на Столична община, които по годишен график се извършват поетапно съгласно атмосферните условия и дейностите по косене.

Екипите за битка с кърлежите тази заран бяха в регион „ Студентски “, кв. „ Дървеница “ в тревна повърхност, която е междублоково пространство и спада към площите, които се обработват годишно против кърлежи. „ Обработките се организират рано заран, като главен фактор е ниско окосената трева и удобните климатични условия “, изясни Хлебарска.

Тя изясни, че обратката на тревните площи всяка година стартира през месец март – април. „ Това са мероприятия, които са наложителни и се организират всяка година. След като завърши обработката за кърлежи, следва тази за бълхи, която също се организира по това време на годината “, уточни тя.

След като се обработи даден регион, незабавно се маркира с указателни табели, на които е посочен каратинният му интервал. „ Специално за този биоцид карантинният интервал е 24 часа, като е хубаво най-малко 2-3 часа след обработката да не се разхождат жителите по тревните площи, с цел да може да подейства. Препратите са предопределени за отнасяне навън на такива площи, и, спазвайки всички указания на производителя, са безвредни “, уточни тя.

Експертът уточни, че всички огромни паркове в столицата досега са обработени против кърлежи. „ До края на другата седмица се чака да завърши обработката против кърлежи, с цел да може да започва последваща през юни за бълхи “, обянси Хлебарска. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР