До края на деня завеждам дело в СГС на Десислава

...
До края на деня завеждам дело в СГС на Десислава
Коментари Харесай

Нинова завежда дело срещу Десислава Атанасова и ГЕРБ

До края на деня завеждам дело в Софийски градски съд на Десислава Атанасова и солидарно - на цялата Политическа партия ГЕРБ, тъй като тя показва тяхното мнение. Делото е поради корист и манипулиране на мнение на публични органи. Това заяви на брифинг водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Атанасова е била осведомена с писмо от основния прокурор, че няма осъществени закононарушения, че има осъществени инспекции и все пак продължи да клюки и да лъже в общественото пространство, добави Нинова.

Обсъдихме през днешния ден в ИБ на Българска социалистическа партия тежката политическа офанзива против водача на най-голямата опозиционна партия, която се базира на неистини, клюки и операции, посредством потребление на държавни, силови органи- в лицето на ДАНС, за напън и посредством манипулиране на мнението на основна прокуратура, където е казано, че няма данни за закононарушение, съобщи Атанас Зафиров. Заявяваме, че Корнелия Нинова има нашата цялостна поддръжка и няма да се отклоняваме от нашия опозиционен път. Той се обърна към сценаристите от ГЕРБ: няма да ни уплашите, акцентира политикът.

Организираме митинг против увеличението цената на водата на 15 декември в 10.30 ч. пред КЕВР- каним всички софиянци, както и жителите на останалите 13 български града, в които ще има сходно повишение на цената на водата, разгласи още на брифинга Нинова.

На 15 декември, на закрито съвещание, КЕВР ще вземе решение за увеличение на цената на водата в 14 огромни български града. Както следва: за София- с 9.5%, като стигне до 2.36 лева на куб.м., за Смолян- с 4.5% и ще стигне до 2.35 лева за куб.м., Пловдив- 2.9% - става до 2.20 лева за куб.м., за а Варна- с 2.7% и стига до 3 лева за куб.м., за Силистра- с 6.5%- до 3.29 лева за куб.м. и други

Категорично се противопоставяме на увеличението на цената на водата, то не е аргументирано, не е правено публично разискване, уточни Нинова. Затова нашият представител в КЕВР няма да взе участие в това съвещание. Това нарастване е следващото, то е фрапантно, не дава отговор на нарастването на приходите на хората и пази интереса на монополистите, разясни водачът на Българска социалистическа партия.

По тематиката медикаменти и мораториума, натрапен от ГЕРБ, със закона за бюджета за импорт на нови молекули- изрично сме срещу този мораториум, гладувахме „ срещу ” и във зала, поддържаме ветото на президента, съобщи Нинова. Днес имахме разширено съвещание на ИБ, с присъединяване на здравния съвет, на специалисти, лекари и ще продължим нашите законодателни начинания по тематика опазване на здравето. Утре внасяме промени в НК- предлагаме да се третира като закононарушение, квалифицирана контрабанда се споделя „ когато през границата на страната са пренесени лекарствени артикули в хуманната медицина в огромни размери ”. Досега тези неща се третират като митническо нарушаване, само че не и закононарушение, посочи Нинова. Затова в този момент тези хора, които правят контрабанда на медикаменти не носят наказателна отговорност, тъй като го няма в закона.

С това предложение криминализираме производството, вноса и износа, съхраняването, търговията на едро и дребно с лекарствени артикули в хуманната медицина, когато тези действия се правят в нарушаване на закона. А той е за лекарствените артикули в хуманната медицина. Нашите краткосрочни ограничения ги изпълняваме и на следващия ден това предложение ще бъде импортирано в деловодството на Народно събрание, акцентира Нинова. Защото в откритите случаи не е обикновено това да не бъде закононарушение и осъдено със закон.

Казахме, че ще търсим необятен диалог с специалисти, с лекари, с другите политически партии, по тази причина стартираме национална акция „ Здраве за всеки ” като тръгваме по страната за диспути - каним всеки, без значение от политическите му пристрастия, заяви Нинова. За нас казусът опазване на здравето става номер едно. Целта е промяна на този модел, разгласи водачът на Българска социалистическа партия. Защото колкото и пари да се наливат в системата, те ще изтичат, не стигат до хората и смяна няма да има, сподели Нинова.

Не планираме митинги, свързани с вота на съмнение, а по проблеми, свързани с обедняването на хората, които въздействат на приходите им, изключително в опазването на здравето, отговори водачът на Българска социалистическа партия на въпрос на медия. Тази седмица ще проведем диалози втори кръг с Движение за права и свободи за вота на съмнение, ще ви осведомяваме по кое време го внасяме, ориентираме се към темата- корупция, добави тя. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР