До края на деня Великобритания трябва да предложи своя нов

...
До края на деня Великобритания трябва да предложи своя нов
Коментари Харесай

Брюксел чака Великобритания да предложи нов еврокомисар до края на деня

До края на деня Англия би трябвало да предложи своя нов еврокомисар. Това заяви представител на новоизбрания ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Още нямаме отговор на писмото на Фон дер Лайен от предходната седмица, в което тя прикани Лондон незабавно да уточни нов комисар, разясни представителят. Той означи, че съгласно Европейския съвет това, че Англия получи нова пролонгация до отдръпването си от Европейски Съюз, не би трябвало да попречва работата на общностните институции, предава Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден Европейският парламент заяви, че новопредложените за комисари от Унгария, Франция и Румъния ще бъдат оценени на следващия ден от парламентарната правна комисия за вероятен спор на ползи.

Ако мнението е позитивно, тримата ще се явят на чуване пред евродепутатите в четвъртък. Екологичен потенциал планува крайната оценка на претендентите да бъде обявена на 21 ноември и е в подготвеност да гласоподава целия състав на новата Европейска комисия на 27 ноември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР