До края на деня Великобритания трябва да предложи своя нов

...
До края на деня Великобритания трябва да предложи своя нов
Коментари Харесай

Великобритания трябва да предложи кандидат за еврокомисар до края на деня

До края на деня Англия би трябвало да предложи своя нов претендент за еврокомисар. Това заяви представител на новоизбрания ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представен от Българска телеграфна агенция.

Още нямаме отговор на писмото на Фон дер Лайен от предходната седмица, в което тя прикани Лондон незабавно да уточни нов комисар, разясни представителят. Той означи, че съгласно Европейския съвет това, че Англия получи нова пролонгация до отдръпването си от Европейски Съюз, не би трябвало да попречва работата на общностните институции.

По-рано през днешния ден Европейският парламент заяви, че новопредложените за комисари от Унгария, Франция и Румъния ще бъдат оценени на следващия ден от парламентарната правна комисия за вероятен спор на ползи. Ако мнението е позитивно, тримата ще се явят на чуване пред евродепутатите в четвъртък.

Европарламентът планува крайната оценка на претендентите да бъде обявена на 21 ноември и е в подготвеност да гласоподава целия състав на новата Европейска комисия на 27 ноември.

След като Екологичен потенциал отхвърли претендентите за комисари на Париж, Букурещ и Будапеща се стигна до закъснение на встъпването в служба на новата Европейска комисия. То беше планувано за 1 ноември, само че беше отсрочено с месец.

Унгарецът Ласло Трочани (разширяване и съседство) и румънката Рована Плумб (транспорт) не минаха стадия на разглеждане на декларациите им за спор на ползи, а французойката Силви Гулар ( вътрешен пазар, защита, космос и цифрови въпроси) беше отхвърлена по етични аргументи.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новата Еврокомисия (529)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР