До края на деня столично РЗИ ще издаде заповед всички

...
До края на деня столично РЗИ ще издаде заповед всички
Коментари Харесай

Д-р Данчо Пенчев: Всички болници в София трябва да обособят COVID зона до понеделник

До края на деня столично РЗИ ще издаде заповед всички лечебни заведения за доболнична помощ на територията на до понеделник би трябвало да провеждат в сградния си фонд и да обезпечат с личен състав Коронавирус зони . Срокът за това е до понеделник - 26 окттомври. Леглата ще са съобразени с потенциалът и опциите на лечебните заведения. Това съобщи, шеф на по време на брифинга на НОЩ за.
Изискват го данните с разпространяването на болестта в София-град: Заразените за вторник са 523, а за сряда - 483, изясни той. Хоспитализираните в столицата са 425. За последната седмица са умряли 5 души с ковид. За наша наслада на територията на София към момента се резервира наклонност за безсимптомно или леко протичане на заболяване на COVID-19 , сподели още доктор Пенчев.
За момента на територията на София 13 лечебни заведения одобряват ковид заболели, те ще бъдат увеличени. Хоспитализацията би трябвало да бъде направена при избрани условия, без преекспониране на клинична симптоматика или изллишна хопитализация. Надявам се на помощта на персоналните лекари и експертите в доболничната помощ , акцентира доктор Пенчев.
Вчера след среща с ръководителите на лечебните заведения в София здравният министър Костадин Ангелов разгласи, че тази мярка се обмисля. Изявлението му идва в миг, когато София продължава да държи връх по новозаразени в страната. А както тази заран от 90 лечебни заведения в София град, едвам 13 одобряват пациенти с ковид.
Персоналът в столично РЗИ е извънредно претрупан. Наблюдава се леко закъснение, тъй като нямаме физическата опция да достигнем до всички случаи и да правим качествено епидемиологично изследване. То не продължава 5 минути, а час час и половина. “, изясни още доктор Пенчев.
От последните епидемиологични изследвания в последната седмица станало ясно, че: Когато има положителен, доста скоро контактните от първи ред доста скоро излизат положителни. Това са хора, които работят в една стая или са в чест контакт с лицето. Това ми приказва, изясни Пенчев, че трите Д, за които приказваме и четврътото, на проф. Кантарджиев не се съблюдават за момента .
Кое е четврътото Д на проф. Тодор Кантарджиев?  (ВИДЕО)
 Кунчев даде статистика къде сме по смъртност в Европа от ковид и какво е ситуацията с болните медици Кунчев даде статистика къде сме по смъртност в Европа от ковид и какво е ситуацията с болните медици
По смъртност минаваме едно място обратно, в този момент България е на 9 място по смъртност измежду европейските страни и на 4 място на Балканите. То...
На територията на София все още положителни учебни заведения са 78. Там са открити 114 инфектирани ученика и 49 учители. Тези числа водят след себе си до карантинирането на 3396 ученика и 210 учителя.
Същата е картината и при детските градини. Има 7 доказани случая на деца, което е довело до карантинирането на 392. 26 случая на чиновници, 51 са карантинирани.
В хода на седмицата са направени 41 инспекции на нощни заведения, написани са 14 акта. Само през вчерашния ден и завчера в обекти за публично хранене и други обекти са направени 77 инспекции и са написани 20 акта.
Целият брифинг онлайн можете да наблюдавате в идващото видео:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР