До края на деня ще се задържи предимно облачно, след

...
До края на деня ще се задържи предимно облачно, след
Коментари Харесай

Предимно облачно до края на деня

До края на деня ще се задържи най-вече облачно, след обяд в Западна България ще превали и слаб дъжд. Максималните температури ще са сред 10° и 15°.

През нощта облачността ще се раздира и понижава и сутринта в равнините и низините ще е мъгливо. Ще е съвсем безшумно с минимални температури най-вече сред минус 1° и 4°.

Преди обяд над доста региони ще е слънчево, само че след обяд от северозапад отново ще се заоблачи и по здрач на обособени места в Западна България още веднъж едва ще превали. Северно от планините ще духа сдържан вятър от юг-югозапад и с него температурите ще се покачат, оптималните ще са сред 15°и 20°.

Повече слънчеви часове ще има до обяд и над планините, по-късно и там облачността ще стартира да се усилва и вплътнява. На обособени места
в планините в Западна България ще превали. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад.

В Западна и Централна Европа, в Италия и Централното Средиземноморие ще остане доста прохладно и с превалявания, тук-там обилни. Предимно слънчево и топло за сезона ще е на Пиренеите, в Западното Средиземноморие и в югоизточната половина от Балканите. В западните региони на полуострова ще има превалявания, най-вече от дъжд, в северозападните региони тук-там интензивни.

И у нас във вторник ще вали дъжд, в планините над 1500 м – сняг, само че с понижението на температурите след обяд в Предбалкана и по високите полета в Западна България дъждът също ще премине в сняг. В сряда и четвъртък слаби превалявания ще има единствено на обособени места, в Южна и Източна България – ще са от дъжд, в останалата част от страната и в планините - от сняг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР