До края на деня ще бъдат изтеглени двата локомотива, които

...
До края на деня ще бъдат изтеглени двата локомотива, които
Коментари Харесай

НКЖИ отхвърля версия за счупена стрелка да е причинила дерайлирането на товарния влак

До края на деня ще бъдат изтеглени двата локомотива, които дерайлираха през вчерашния ден на Централна гара в Пловдив. Това съобщи генералният шеф на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ (НКЖИ) Красимир Папукчийски. Тече инспекция за теглително уравновесяване на локомотивите, което се организира под управлението на ръководителя на комисията по следствието на случая.
Ставя ясно, че сега се смъкват данните от черната кутия на машината.
Генералният шеф на НКЖИ съобщи пред БНР, че не приема тезата на фирмата-собственик на композицията, че строшен език на стрелка е причина за случая.
" Бих попитал компанията – на какво съображение могат да кажат това нещо? Защото аз бих задал въпрос – дали са сигурни в положението на локомотивите си – дали са в положително положение ", разяснява Красимир Папукчийски. Той посочи, че няколко часа преди случая по същия маршрут минават две други композиции с по-голяма брутна тежест.
" Не мога да се произнеса за аргументите. Вчера бяха взети проби от метала на езиковата част, проби и от раменната релса, които са дадени за химически разбор. Предстои и много сериозна инспекция в този момент на локомотивите, мерене на вагоните. Комисията има много работа. Реално можем да кажем, когато получим резултатите от химическите проби и след привършване на инспекциите ", разяснява генералният шеф на НКЖИ.
Красимир Папукчийски добави, че не се съмнява в релсовия път. " Това е една от най-натоварените гари в България, където минават среднодневно 150 влака. Нямам подозрения, че положението на железопътната инфраструктура е неприятно с цел да минават такива влакове ", безапелационен бе още Папукчийски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР