До края на декември земеделските производители ще получат между 600

...
До края на декември земеделските производители ще получат между 600
Коментари Харесай

Изплащат субсидии от 600-700 млн. лв. на земеделците

До края на декември земеделските производители ще получат сред 600 и 700 млн. лева за базовото непосредствено заплащане на повърхност. До дни ще бъде заплатен и първия транш на подпомагането за овце и кози, а останалото- през януари, заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов на среща със аграрни производители в Търговище. Преди това той откри обновените офиси на общинската земеделска работа в гр. Омуртаг и на Областната дирекция “Земеделие” в Търговище.

Тази година беше спазен индикативния график на разплащателната организация, средствата на земеделците бяха изплатени регулярно до края на май, съобщи още министър Порожанов. Той увери фермерите, че средствата за директни заплащания през новия програмен интервал за България се резервират и даже има леко нарастване от 0,79%. Въпросът е по какъв начин по-ефективно да бъде разпределен ресурсът в бранша, разяснява Румен Порожанов.

Според него би трябвало да отидат повече пари за биологично земеделие, а не за ограничения като сеитбооборот и ерозия за агроекология. Стопаните задаваха въпроси за новия закон за поземлените връзки, подпомаганото на пчеларството, наредбата за горивата, тавана на заплащанията в ОСП.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР