До края на декември предстои да се приеме годишната индексация

...
До края на декември предстои да се приеме годишната индексация
Коментари Харесай

Нова цена за водата от догодина


До края на декември следва да се одобри годишната индексация на цената на водата, която ще влезе в действие от януари 2019 година Това заяви членът на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Димитър Кочков на днешното съвещание на непрекъснато настоящата подкомисия за наблюдаване на активността на КЕВР към Комисия по енергетика. Той акцентира, че КЕВР по закон би трябвало да одобри на годишната индексация за цената на водата.

Димитър Кочков посочи, че тази индексация се взема решение по три съставни елементи. Първият съставен елемент е инфлацията по национална статистика. Вторият е цената, която е утвърдена в бизнес проектите на сдруженията от 2017 година и 2018 година

За първи път ще бъде употребен съставният елемент за коефициент, с който ще бъдат поправена цената по отношение на това дали ВиК сдруженията са изпълнили плануваните разноски. Това важи единствено за сдруженията с признати бизнес проекти, които са към 80 %. Новото в тази ситуация е, че ще се преценя дали ВиК сдружения извършват бизнес проектите си.

Кочков посочи, че за тези сдружения, които не извършват плануваните бизнес проектите си, цената на водата ще се поправя. Той даде за образец, че в Кърджали цената на водата ще бъде по-ниска.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР