До края на април следващата година ще бъдат финализирани процесите

...
До края на април следващата година ще бъдат финализирани процесите
Коментари Харесай

Горанов даде срок до април за влизане в чакалнята на еврозоната и банковия съюз

До края на април идната година ще бъдат финализирани процесите за влизане на България в ERM II и Банковия съюз, предвижда пред публицисти министърът на финансите Владислав Горанов.

Той разяснява информацията, че Европейският орган за обезпечаване и професионално пенсионно обезпечаване (EIOPA) е дал позитивна оценка за приемането на България в банковия съюз и във валутния механизъм ERM II, именуван още " чакалнята на еврозоната ". Сега остава кандидатурата на България да получи утвърждение от Европейската централна банка

" Ако всичко се развива по този начин, както е в главите на хората, които сме ангажирани в този развой, до моя рожден ден (30 април) би трябвало всичко да е завършило ", сподели финансовият министър, представен от Българска телеграфна агенция.

Той разяснява тематиката след съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие, на който беше разискван проектобюджетът за идната година. Утре е крайният законов период, в който планът за нормативен акт би трябвало да бъде импортиран в Народното събрание. Сутринта ще бъде признат от Министерския съвет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР