До края на април Франция ще произвежда по 10 милиона

...
До края на април Франция ще произвежда по 10 милиона
Коментари Харесай

Франция ще произвежда 10 млн. маски седмично

До края на април Франция ще създава по 10 милиона защитни маски седмично, съобщи президентът на страната Еманюел Макрон, представен от РИА Новости и " Фокус ". 
До началото на пандемията от ковид медицинските служащи във Франция са употребявали седмично 4 милиона маски, а в този момент количеството е 10 пъти повече. Франция реши да внесе от Китай към 1 милиард маски.
Според президента, страната би трябвало да създава повече маски на своя територия, с цел да се понижи зависимостта от външни доставки.
По време на посещаване в цех за произвеждане на маски Макрон съобщи, че до началото на рецесията Франция е произвеждала 3,3 милиона маски седмично. За няколко седмици производството ще бъде увеличено и до края на април би трябвало да доближи 10 милиона маски на седмица.
Епидемията от ковид във Франция мина в трети етап. От 17 март в страната са въведени строги ограничавания за напредване на жителите, които бяха удължени до 15 април. Затворени са кафенетата, заведенията за хранене, кината и магазините за нехранителни артикули. Работят единствено аптеките, банките, бензиностанциите, павилионите за цигари и магазините за хранителни артикули.
Според последните данни, общият брой на заболелите от ковид във Франция е 44 550 индивида, а умрелите в болничните заведения са 3 024. 
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР