До края на 2022 г. цената на кола под наем

...
До края на 2022 г. цената на кола под наем
Коментари Харесай

Ценова „експлозия“ при колите под наем

До края на 2022 година цената на кола чартърен ще бъде до 100 % по-висока, в сравнение с преди пандемията. Затова тъкмо в този момент е значимо да не попадате в клопките на спомагателните разноски когато взимате кола чартърен. Операторът за коли чартърен Sunny Cars дава значими препоръки на почиващите с наемни коли.

Тъй като автомобилните производители оферират по-малко коли, те недостигат и на пазара за отдаване чартърен. Търсенето тук надвишава предлагането. Тези, които резервират рано, икономисват най-вече. От една страна, ранните записани остават встрани при положение на по-нататъшно повишаване на цените, а въпреки това имат избор на клас автомобил. Защото в случай че желаете дребна кола и в последна сметка се сдобиете с комби заради липса на наличност, плащате ненужно в случай че нямате ранна резервация.

Аксесоари като навигационни системи или детски седалки предизвикват спомагателни разноски, които постоянно би трябвало да се имат поради. Между другото, товари и еднопосочният наем, т.е. взимане и връщане на транспортното средство на разнообразни места. Но може да има и непланирани разноски за спомагателни водачи или млади водачи на възраст под 21 или 25 години. Някои наемодатели също лимитират броя на километрите при наемане - в случай че карате повече се постанова доплащане.

Един ден чартърен постоянно продължава 24 часа, без значение дали се наема заран, обяд или вечер. Поради това е целесъобразно постоянно да обръщате огромно внимание на времето за взимане и връщане. Най-добре е пътуващите да резервират колата си чартърен за времето, в което в действителност се нуждаят от нея. Ако е допустимо, почиващите би трябвало да зададат времето за връщане минимум един час по-рано от времето на взимане. Този времеви буфер минимизира риска от спомагателни разноски.

Адекватната застрахователна отбрана е с най-голям приоритет, с цел да не останете за ваша сметка при положение на вреда. Това включва високо покритие на отговорността, както и изцяло изчерпателна отбрана от кражба на транспортно средство. За страдание, някои съмнителни снабдители на коли чартърен се пробват да продават спомагателна застраховка или надстройки към нея на локално равнище. Разгледайте деликатно тези предложения и, в случай че се съмнявате, отхвърлете ги с признателност.

Преди да подпишете, целесъобразно е да прочетете още веднъж деликатно контракта за наем. По този метод пътуващите могат да бъдат сигурни, че не съдържа никакви нежелани спомагателни услуги или надстройки. Ако нещо не е ясно, по-добре е да попитате два пъти, с цел да избегнете неприятни изненади. Защото откакто подписът е изпод, договорът става обвързващ, без значение от националния език, на който се основава.

За да избегнете неприятности при връщане на автомобила, е наложително да ревизирате за драскотини или вдлъбнатини по каросерията като взимате колата. Експертите предлагат също да погледнете предното стъкло и да ревизирате протектора на гумата. Особено в страни с доста чакълени пътища е целесъобразно да имате най-малко една аварийна гума на борда. Можете елементарно да вършиме фотоси на моментното положение на автомобила със своя смарт телефон. Професионалистите също подсещат за фотография на пробега и знака за гориво.

При някои снабдители към момента е постоянно срещано т. н. контролиране на "пълен/празен " контейнер. Това значи, че наемателят купува първия контейнер гориво от доставчика на транспортното средство и връща колата чартърен празен. Клиентите са най-вече в неизгодно състояние - от една страна, наемодателят начислява по-високи цени за бензина от бензиностанцията, в допълнение към таксата за контейнер. От друга страна при връщане на автомобила нормално горивото остава в резервоара, което наемателят раздава. Затова правилото е пълно-пълно – взимане с цялостен контейнер и връщане с цялостен.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР