До края на 2022 г. ще бъдат отворени за кандидатстване

...
До края на 2022 г. ще бъдат отворени за кандидатстване
Коментари Харесай

Отварят се над 350 млн. лв. за ВЕИ, иновации и киберсигурност на бизнеса

До края на 2022 година ще бъдат отворени за кандидатстване на бизнеса по три процедури по проекта за възобновяване - за създаване на лични възобновими енергийни източници (ВЕИ) и уреди за съхранението на творби от тях ток, за научноизследователска и развойна активност и нововъведения и за внедряване на осведомителни и информационни технологии за възстановяване и ръководство на индустриалните им действия и повишение на киберсигурността им. Това оповестиха в понеделник от Министерството на нововъведенията и растежа.

За създаване на ВЕИ мощности и уреди за произвеждане и предпазване на сила до 1 MВтч са планувани 200 млн. лева за дребните и междинни предприятия. Няма да се одобряват планове от компании, занимаващи се със селско, горско и рибно стопанство, както и такива произвеждащи и разпределящи електрическа и топлинна сила и на газообразни горива. Целта е по-голяма енергийна самостоятелност на фирмите и процедурата ще бъде отворена до края на 2022 година

През септември ще бъдат оповестени насоките за кандидатстване за 118.5 млн. лева за научноизследователска, развойна и иновационна активност, в това число проява на технологии, прототипиране, ръководство на интелектуалната благосъстоятелност и други Средствата също са планувани за дребни и междинни компании, от тях ще могат да се възползват и задгранични сдружения, изпълняващи планове на територията на България в партньорство с други компании и/или научноизследователски организации и висши учебни заведения.

30.6 млн. лева компаниите ще могат да получат за внедряване на съвременни осведомителни и информационни софтуерни решения за възстановяване на управническите, индустриалните и логистичните процеси. Ще се подтиква и повишението на осведомителната и киберсигурността. Мярката ще започва през септември и ще е ориентирана към дребни и междинни предприятия от всички браншове без " Селско, горско и рибно стопанство ", " Добивна индустрия ", " Строителство ", " Образование " и " Социална активност ". За тях средства са заложени в други европейски стратегии и планове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР