До края на 2021 година Израел възнамерява да изпрати свой

...
До края на 2021 година Израел възнамерява да изпрати свой
Коментари Харесай

Израел възнамерява да изпрати свой втори астронавт в космоса

До края на 2021 година Израел има намерение да изпрати собствен втори астронавт в космоса и това ще бъде някогашният водач от Военновъздушни сили Ейтан Стибе, заяви израелският президент Реувен Ривлин, представен от ТАСС.

"Това е ден на народен празник и на безкрайна горделивост. Израелският водач с извезан синьо-бял байрак на униформата още един път ще потвърди, както това ставаше през последните 72 години, че даже и небето не е лимит за нас! ", съобщи Ривлин по време на специфична гала в неговата резиденция в Ерусалим, съобщи Българска телеграфна агенция.

Бившият водач на изтребител Ейтан Стибе ще се насочи на задача към Международната галактическа станция за провеждането на научни опити и да тества десетки върхови израелски технологии. На МКС Стибе ще изкара 200 часа. В околните месеци 62-годишният израелският астронавт ще стартира подготовката си за галактическата задача, а три месеца преди старта той ще организира натоварен подготвителен курс в Съединени американски щати, Германия и Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР