До края на 2021 г. ще бъде готова АМ

...
До края на 2021 г. ще бъде готова АМ
Коментари Харесай

АМ Хемус ще стигне до разклона за Ловеч до края на 2021 г.

До края на 2021 година ще бъде подготвена Автомагистрала „ Хемус “ от столицата до разклона за Ловеч. Това стана ясно от срещата на министър-председателя Бойко Борисов с кметовете на Ловеч и Плевен Корнелия Маринова и  Георг Спартански на 13 юни 2020 г.  Разговорът стана на градежа  при пътен възел „ Славяни “, където  Автомагистрала „ Хемус “ ще прави връзка с двата регионални града.

„ Това, което вършим с кметовете, е единствено за хората и то за 100 години напред. Ще останат  магистралите, газопроводите…  Нас със Спартански и Корнелия, нашата Корнелия,  няма да ни има тогава, само че издигнатото остава. Другата  (Корнелия Нинова, бел. ред.) може да я има и след 100 години, те все оцеляват… “   Така, в очевидно положително въодушевление, Бойко Борисов (61 г.) се съгласи, че за днешния му рожден ден напредъкът на градежа е най-хубавият подарък.

Това е и най-големият градеж в Северна България, вметна кметът на Ловеч, като дружно с сътрудника от прилежащия град потвърдиха, че автомагистралата е измежду най-обсъжданите тематики в двата града.

„ До края на 2021 година ще бъде завършена  правата от Боаза  до Славяни, а  до 2024 година цялата автомагистрала до Варна ще е подготвена. Парите са заделени. Единственият ни проблем е с археологията, през днешния ден към 130 археолози работят по разкритите находки и намират страхотни артефакти за музеите си “, показа министър председателят.

С министър-председателя бяха още министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, регионалният шеф Ваня Събчева и други. По-рано те  инспектираха с коли трасето, по което през днешния ден работят  над 4 000 души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР