До края на 2021 г. магистралата София-Белград ще бъде готова.

...
До края на 2021 г. магистралата София-Белград ще бъде готова.
Коментари Харесай

Магистралата София-Белград ще бъде готова до края на 2021 г.

До края на 2021 година автомагистралата София-Белград ще бъде подготвена. Сръбският сектор е съвсем приключен и стига до Цариброд - единствено на няколко километра от границата сред Сърбия и България.
Това стана ясно след среща сред транспортния министър Росен Желязков и вицепремиера на Сърбия Зорана Михайлович в Цариброд, оповестява Българска национална телевизия. Двете страни се договориха и за омекотен граничен режим, тъй че хилядите българи и сърби, които пътуват и работят от двете страни на границата, да бъдат оптимално облекчени.

Сръбският сектор на автомагистралата е към този момент при Цариброд - на един-два километра от българо-сръбската граница. Наесен автомагистралата ще стигне границата и ще бъде напълно приключена. Това разгласи сръбският вицепремиер Зорана Михайлович след двустранната среща с българския транспортен министър Росен Желязков.

България в този момент строи сектора Драгоман-Сливница. Има определен реализатор за сектора от Калотина до Драгоман, изясни транспортният министър Росен Желязков.

И през днешния ден километрична колона от коли се образува на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " и в двете направления поради строителството и летния сезон.

Двете страни ще работят и за ускорената електрификация на жп линията и създаване на жп автомагистрала сред София и Белград.

Димитровград одобри и второ название - българското Цариброд, по-рано тази година. Тук живеят най-вече етнически българи. Двамата министри сервираха венци и цветя и пред паметника на Васил Левски в Цариброд - на метри от общината.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР