До края на 2020 г. комуникационната платформа на Столичната община

...
До края на 2020 г. комуникационната платформа на Столичната община
Коментари Харесай

Новата интернет платформа на Столичната община ще се поддържа безплатно

До края на 2020 година информационната платформа на Столичната община " Ти си София " ще се поддърга гратис, от частния сътрудник на общината в развиването на уеб страницата – компанията URBO. Това оповестиха от Столичния общински съвет.

URBO е сътрудник на Столична община в развиването на плана за новата интернет платформа www.youaresofia.bg. Към момента тя е изцяло приключена по отношение на предмета на контракта – построена е напълно административната и осведомителната част по самостоятелна визуализация, утвърдена и съгласувана с възложителя, спазена е авансово построената стратегия/структура като функционалности, тъй че да дава отговор оптимално на потребностите на плана, прецизират от съвета.

Общината придобива опция за ръководство на събития от всевъзможен вид (вкл. концерти, театрални постановки, фестивали, конференции и други), както и менажирането на исторически, туристически и културни обекти и продажбата на входове и билети в действително време, пакетиране на предложения и ръководство на карти от вида CITYPASS.

Основната цел на www.youaresofia.bg е всеки гражданин, посетител или задграничен екскурзиант в София да има налична информация за всичко обвързвано с града. Платформата е двуезична – на български и британски. Тя дава опция за лесна и безвъзмездна регистрация, както на събития, културни и туристически обекти, по този начин и на заведения, паркинги и споделени пространства.

Вторият стадий от развиването на платформата провокира скандал в общинския съвет. Според съветниците от " Демократична България " цената на уеб страницата е прекомерно висока на фона на функционалностите. За създаването на платформата в началото бяха дадени 80 000 лв., а в следствие сумата набъбна с още близо 54 000 лв.. От " Демократична България " предложиха да развият уеб страницата гратис. Последваха обвинявания от ГЕРБ, че тематиката се употребява за " политиканстване ". От " Демократична България " отвърнаха, че ръководещите от ГЕРБ не дават достъп до информация за плана, с цел да могат да предложат по какъв начин той да се доразвие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР