До края на 2019 г. всички училища в България ще

...
До края на 2019 г. всички училища в България ще
Коментари Харесай

Безжичен интернет във всички български училища до края на годината

До края на 2019 година всички учебни заведения в България ще имат построена мрежа за безжичен интернет (wi-fi), разгласи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на Национална конференция за цифрово обучение, предава Агенция „ Фокус “.
„ Спектърът от политиките, които би трябвало да осъществя една цифрова платформа включва всички принадлежности и всички неща би трябвало да се вършат по едно и също време. Когато приказваме за образование с осведомителни технологии, ние би трябвало да имаме конструкция, години наред се влага в опорната мрежа.
Това, което можем да кажем, че ще осъществим, е до края на 2019 година всички учебни заведения да имат wi-fi мрежи. В края на 2018 година инвестирахме и в последните учебни заведения, които нямаха построени местни мрежи “, уточни министър Вълчев.
Според него обаче не би трябвало да се разисква единствено въпросът построяването на интернет мрежи, а по-важният разговор е за това по какъв начин децата да имат предпазена среда. За възстановяване на цифровата среда и уменията на учениците в цифровия свят ще бъде построена платформа „ облак “.
„ Той ще бъде ориентиран и посредством него ще осъществяваме политики за цифрови умения. Реализиране на „ облак “ ще даде опция за налично гратис просветително наличие “, изясни министърът.
Според Красимир Вълчев в бъдеще образованието ще бъде основано на електронни технологии, за това е належащо и учителите да бъдат обучавани в тази тенденция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР