До края на 2019 г. ще бъде премахната недостроената сграда

...
До края на 2019 г. ще бъде премахната недостроената сграда
Коментари Харесай

Емблематична сграда отива в историята

До края на 2019 година ще бъде отстранена недостроената постройка на тогавашната ИПК „ Родина “. Процедурата по премахването на постройката е в деяние. Теренът зад нея е изцяло разчистен, както е и отстранена ниската 3-етажна сграда откъм бул. „ Цариградско шосе “. А до края на настоящата година би трябвало да бъдат отстранени и двете високи здания, надлежно с 9 и 15 етажа. По информация на Mediapool, притежателят на парцела Михаил Тиков, към момента не е решил какво ще построи. Според анализатори най-подходящо е там да бъдат построени офиси, както е сега по съвсем цялото продължение в тази част на булеварда.

Историята на ИПК „ Родина “ стартира преди 40 години, когато страната взема решение да построй най-модерната печатница на Балканите, като към нея има и публицистичен корпус. Заедно с двете високи здания и третата ниска, общата разгъната повърхност на обекта е трябвало да бъде 50 000 кв.м. В тях е планувано да има 600 кабинета, както и басейн.

Първата копка е направена през 1982 година, а през 1987-а печатницата към този момент е подготвена. С идването на демокрацията страната изпада в неспособност да погасява заема, който е взела за строителството на колосалния обект и той е замразен. Това е и повода три десетилетия двете високи здания да останат на недодялан градеж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР