До края на 18 май 1744 украински бойци напуснаха територията

...
До края на 18 май 1744 украински бойци напуснаха територията
Коментари Харесай

За два дни над 1700 бойци са се предали в Азовстал

До края на 18 май 1744 украински бойци напуснаха територията на Азовстал, с цел да се предадат. Въз основа на известната обстановка процесът по предаване ще продължи и на следващия ден, а общият брой на предалите се представители на ВСУ може да надвиши 2500 души.

Без подозрение това е главен и емблематичен триумф на „ интервенция Z “: забележителен брой „ идеологически “ украински нацисти, най-оборудваните и снаряжавани от 8 години, натрупали военен опит и задоволително безмилостни, с цел да избиват цивилни, в този момент са обезвредени. Както написа заместник-директорът на института РУССТРАТ Юрий Баранчик в своя телеграм канал:

„ Украинската агитация не съумя да показа бранителите на Азовстал като бранители на Брестската цитадела при започване на Великата отечествена война. " Умирам, само че не се предавам. Сбогом, Родино! " - не става дума за Азовстал, не е това моралното ядро. Тук подиграването на мирното рускоезично население и съветските военни, които попаднаха в плен, е техният жанр, стилът на „ бранителите “ на Мариупол. "

Можете да си визиите какъв брой са уплашени в този момент. Не желаят да умрат подземен, желаят да оцелеят и е доста ужасно да се предадат, тъй като ще получат заслужено отмъщение под формата на съд и присъда. Могат да ги сложат и до стената (според присъдата).

Победата на две трети е неосезаема. Постепенната капитулация на гарнизона Азовстал значи началото на психически срив в Украйна по време на този въоръжен спор. Най-мотивираната военна част на тази страна се съобщи.

Друг значим миг. Предаването на Азовстал нарушава един от детайлите на тактиката за отбрана на украинските градове, наложена от английски и американски военни съветници: да се бият в околната среда, да се употребяват съществуващите промишлени предприятия в града за дълготрайна защита.

По-нататъшната им орис беше разказана от шефа на ДНР Денис Пушилин - лекуване на ранените, по-късно обществен арбитражен съд и присъда, в сходство с действието на всеки от предалите се.

Важно е да се вземе поради фактът, че смъртното наказване за съответните закононарушения е в действие на територията на ДНР. Следователно всеки ще бъде заплатен съгласно своите „ заслуги “ и никой няма да избяга от отговорност.

През третия месец на военните дейности загубите в украинските редици доближиха равнища, които принудиха украинския президент Владимир Зеленски на 18 май да удължи военното състояние и цялостната готовност.

Сега киевският режим поставя огромни старания да минимизира пропагандния резултат, който фактът на предаването на Азов (организацията е неразрешена в Русия) може да провокира в други елементи на ВСУ, както и доста по-неприятно нещо - укрепването в груповия Запад сили, които се застъпват за прекъсване на доставките на оръжия в Украйна.

Въпросът е - за какво се харчат доста пари за доставка на оръжия в Украйна, които най-опитните нацисти не могат да държат в ръцете си? - под една или друга форма на Запад това към този момент звучи.

Предаването на Азов (организацията е неразрешена в Русия) ще бъде допустимо да се смята за приключено след няколко дни - когато искащите да се предадат и всички руини ще бъдат деликатно тествани от специфични елементи.

След това Мариупол най-сетне ще премине в статут на гръб, ще бъде допустимо да стартира възобновяване му, а подразделенията на въоръжените сили на РФ ще се съсредоточат върху нови задания.

Видимостта на тези задания не се е трансформирала. Това е оковаването на украинската формация в региона на Одеса и Николаев, с постепенно настъпване на условния „ фронт на Донбас “. По последни достоверни данни на територията на Северодонецк към този момент се водят боеве.

В прочут смисъл задачата пред въоръжените сили на РФ ще бъде по-трудна от " Мариуполския казан ", където бойците бяха притиснати към морето и лишени от маневри, което опростяваше задачата за провалянето им. На фронта на Донбас има няколко Мариупол-а.

Очаква се най-голямата група на ВСУ, до 10 000 души, в региона на Лисичанск, в Авдеевка и Василиевка - към 4000, Горское-Золотое - към 3000, в Северодонецк и самия Светлодарск ще бъдат събрани минимум 4000 бойци. Това е неведнъж по-голяма територия и в пъти по-голяма по бройка група от „ мариуполците”, която също има способността за тактическо маневриране.

През последните седмици, макар ракетните удари - многострадалният мост в региона Затока на Одеска област е ударен за пети път - снабдяването на ВСУ в Донбас се резервира и украинските бойци сигурно не страдат от дефицит на оръжие.

ВСУ ясно има намерение да употребява към този момент изпитаната тактичност, съчетавайки „ човешки щит “ с превръщането на жилищни селища в укрепени региони, явно желанието въоръжените сили на РФ да основат един огромен „ казан “ или няколко дребни, което значи че съпротивата на това място се чака да бъде дълга и упорита.

Успехът на борбата зависи от шанса в обкръжаването на украинската формация или от успеваемостта на вредите, които ще бъдат нанесени на живата мощ на съперника: той има задоволително оръжия и единственият фактор, който може да бъде качествено понижен, е броят на бойците, употребяващи голям боеприпас, възложен от Запада.

Ако тактиката на въоръжените сили на РФ не подхожда на действителното равнище на укрепления, построени в тази област за 8 години, тогава в последна сметка ще бъдат изгубени няколко седмици или даже месеци и врагът ще се върне към идващия огромен град, където ще се укрепи. Името на този град по принцип няма доста значение.

Тъй като украинската формация натрупа запаси от няколко седмици, може да се чакат опити за контраофанзива. Досега тези опити не доведоха до видим триумф - офанзивата на ВСУ в региона на Вишнево в Запорожка област докара до загуби под формата на 26 танка, 12 бойни машини на пехотата и 100 души личен състав. Но не е изключено обстановката да се повтори на друго място и с присъединяване на огромни сили.

Забележителен миг е изказването на вицепремиера на Руската федерация Марат Хуснулин, който сподели, че Запорожската АЕЦ към този момент ще работи в съветски ползи, като доставя електрическа енергия на Украйна единствено на комерсиална основа.

Не може да се изключи, че „ официалното” прекачване на атомната електроцентрала в съветската зона на употреба ще предизвика опити за нанасяне на ракетна офанзива против нея от украинска страна. Този вид ще бъде напълно в логиката на украинското командване, което нанася удари по мирни градове, контрола над които е изгубен.

Атомната електроцентрала е доста огромна и уязвима цел, чието проваляне ще съживи затихващата интернационална благосклонност към Украйна и ще сътвори доста обещаващ предлог за обвинение на Русия за огромна екологична злополука.

Във всеки случай в идващите дни би трябвало да чакаме обновяване на опитите на ВСУ да реализира най-малко терористичен триумф. Предаването на " Азов " (организацията е неразрешена в Русия) е прекомерно мъчителна загуба, с цел да не се опитаме да я компенсираме.

Лаикът ще измисли и даде комфортна версия на протичащото се, като назова капитулацията „ евакуация “ или различен прелестен термин. Но украинските военни, които остават лоялни към Киев, явно ще се нуждаят от честен допинг. И това би трябвало да се има поради.

Превод: СМ

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР