До конфронтация между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната за връщането на

...
До конфронтация между ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната за връщането на
Коментари Харесай

Конфронтация между ГЕРБ-СДС и ПП за връщането на хартиената бюлетина

До борба сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната " за връщането на хартиената бюлетина се стигна при започване на днешното заседаните на Народното събрание. 

Първи думата взе Милен Матеев от " Продължаваме промяната " , който прочете декларация от името на парламентарната група.  " Ние от " Продължаваме промяната " няма да се примирим и ще се борим за законността и държавността, за присъединяване на гражданското общество в законодателния развой и срещу реставрацията на рушащите правовата страна практики на ГЕРБ и присъдружните им партии. Веднага щом овладяха посредством нечистоплътни ангажименти основните постове на ръководител на Народното събрание и ръководители на решаващите парламентарни комисии, без да губят нито ден, ГЕРБ започнаха брутално да газят закона, да постановат волята си с поддръжката на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, възползвайки се от желанието им да възвръщат статуквото отпреди появяването на реформаторските обединения ", сподели Матеев. 

По думите му, ГЕРБ се готвят да възстановят статуквото. " България престана да бъде парламентарна република. Станахме очевидци на приемането на закони в последния миг с преходни и заключителни разпореждания. Всичко се завръща с приемането на бленувания инструмент за замяна - хартиената бюлетина. Още преди формалното връчване на мандатите концепцията на партията, спечелила изборите е нови избори, по тази причина се борят за връщане на хартиената бюлетина ", уточни Милен Матеев. 

Отговори му Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС . " Партията, която стои в странна коалиция, която докара до просешка сопа, държавно управление, което беше скъсало с всякаква действителност, че хората не могат да си платят газа и тока. Правителство, подпомагало най-вече съветския режим, инвестирайки в енергийни запаси, директно идващи от " Газпром " и от Руската федерация, което направи по този начин, че износът на оръжие от България за Русия да се усили неимоверно, тъй че да регистрира промишлен растеж, сега няма по какъв начин да приказва за морал ", съобщи Георгиев.

Той попита депутатите от Политическа партия за какво през вчерашния ден са напуснали правната комисия по време на съставянето на новия антикорупционен закон.  " Не забравяйте, че вие сключихте съглашението с " Джемкорп ". Вие заложихте парите на данъкоплатеца с нескопосания План за възобновяване. За корупцията - вие се опитахте да пазарувате депутати. Вие превърнахте парламентаризма не в цирк, тъй като циркът е изкуство, а в пазар. Програмите ви се оказаха крадени ", добави Георгиев. 

След него думата изиска Кирил Петков от " Продължаваме Промяната " . " Това, което ГЕРБ се пробват да създадат, е да върнат статуквото с подправените бюлетини посредством замяна на изборните дейности на българските жители през задната врата, като в това време се вършат на диалогични. Първият закон, който те позволяват дружно с този за КПКОНПИ, е Изборният кодекс за връщането на хартиената бюлетина. Това значи, че се готвят за избори, без даже да възнамеряват да приказват с който и да било ", уточни Петков.

" Вчера правната комисия беше извършена както предходният ръководител я е управлявал. Колкото високо беше поставил летвата, толкоз високо сме я скачали ", съобщи Радомир Чолаков от ГЕРБ по адрес на Милен Матеев от Политическа партия.

" Вчерашното водене на правна комисия по никакъв метод не може да се съпоставя с воденето, което упражнявах аз. Никога не е влизал законопроект без да има поискани мнения. Не виждам по какъв начин може да има сходно съпоставяне. И съм афектиран да бъде съпоставено това през вчерашния ден с моето председателстване ", отговори му Милен Матеев от Политическа партия.

Председателстващият Народното събрание Росен Желязков прикани депутатите да не се съпоставят по това кой по какъв начин води съвещания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР