До кметските избори има цели 10 месеца, но градските политикани

...
До кметските избори има цели 10 месеца, но градските политикани
Коментари Харесай

Тотев ще ни управлява, докато му омръзнем

До кметските избори има цели 10 месеца, само че градските политикани към този момент редят картите за идващия управнически мандат в Пловдив. Засега го вършат единствено по партийни сбирки или на маса, тъй като е рано. Пък и до май локалните политици имат различен кахър - би трябвало да се изопнат пред партийните си началници с положителни резултати на изборите за европейски парламент. Този избор е извънредно значим за бъдещето на Европейски Съюз и България, само че надали това е огромният претекст на тукашните политкомисари да дадат всичко от себе си в пролетната акция. Ще го създадат, тъй като знаят - от резултатите на изборите за Европарламента ще зависи кой каква роля ще получи наесен. И нещо ми подсказва, че точно през май водачът на ГЕРБ - Пловдив Иван Тотев ще изживее своя звезден момент в политиката. Да, през днешния ден кметът има други грижи поради следващия интерес на прокуратурата към активността на една от подчинените му структури. След поредицата от рецензии за откриващия уикенд на Европейска столица на културата Тотев наподобява поомачкан, комплициран и в глуха отбрана. Столичните му съпартийци се бъзикат с него и залагат 10:1, че той няма да е идващият претендент за кмет. Ще си посипят обаче главите с пепел през май, когато в Пловдив ГЕРБ реализира най-високия резултат на европейския избор. Защо ли? Ами тъй като само ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се интересуват от тези избори (всъщност интересуват се и десните, само че от тях никой не се интересува). В Пловдив обаче Движение за права и свободи е кръгла нула, а Българска социалистическа партия едвам подава глава над нея. Двете партии надали ще съумеят да активизират електората си под тепетата през май. Ромите също ще са пас, тъй като никой няма да ги търси с предложения за гласовете.

На линия ще са единствено активът на ГЕРБ, локалната администрация и стопанските субекти, следени от кмета. Те ще отидат всеобщо до урните и в общата евроизборна потиснатост ГЕРБ - Пловдив ще надскочи доста резултатите на съперниците си, както и тези на самата партия в Бургас, Стара Загора, София и Русе, където ръководят сякаш най-успешните кметове. Тогава индивидът избор Цветан Цветанов ще отиде при огромния шеф и ще му каже: Е, и какво вършим в този момент с Пловдив? А когато цифрите приказват, и Борисов мълчи. И Иван Тотев ще получи номинацията за трети кметски мандат.

Да, за локалните избори пилците ще се броят наесен, само че който си знае работата, я подхваща овреме. А не се е видяло в Пловдив някой да има по-добра тактика за ръководството на града от тази на ГЕРБ. Каквото и да приказват съперниците, Пловдив очевидно се развива през последните години. Това може и да не е заслуга на локалната власт, само че резултатът от смяната налива вода точно в нейната мелница. Всички други са на изсъхнало към този момент.

Ако получи номинация от Борисов, за Иван Тотев е остава най-лесното - да завоюва борбата наесен. Той от дълго време е посочил, че знае по какъв начин става това, и дори има авторско видео по въпроса с над 750 000 гледания в Ютуб (интересно гледали ли са го прокуратурата). В 8-те години на двата си кметски мандата Тотев израсна доста, стана доста по-богат, разчисти до крайник враговете с партиен билет, сдружи се с дребните потребителски партии в локалния парламент и даже с локалното Българска социалистическа партия, обезпечи си медиен комфорт, построи система от тролове и ударен избирателен отряд, който знае по какъв начин се създават невалидни бюлетини в сметката на съперниците и по какъв начин се прибавя печелившата единица начело в протоколите.

Така че, пловдивчани, стягайте се - господин Тотев ще ни ръководи, до момента в който не му омръзнем! Или до момента в който Бойко Борисов или някой различен не го прибере.

Естествено, има и друг сюжет. Но за него ще разкажем различен път.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР