До късно в сряда вечерта продължиха протестите в Гърция по

...
До късно в сряда вечерта продължиха протестите в Гърция по
Коментари Харесай

Ескалират протестите в Гърция заради влаковата катастрофа, хрърлиха “Молотов” срещу полицията

До късно в сряда вечерта продължиха митингите в Гърция във връзка най-смъртоносната влакова злополука в страната. При случая починаха 57 души, а доста други бяха ранени.
Десетки хиляди се включиха в протестните шествия в цяла Гърция, а работещи от разнообразни браншове оповестиха еднодневна национална стачка. Група протестиращи пред Народното събрание в Атина хвърляха камъни и коктейли “Молотов ” против полицията, която употребява сълзотворен газ, с цел да ги разпръсне.

До конфликти сред протестиращи и силите на реда се стигна и в Солун. Над 15 хиляди души се събраха на митинг във втория по величина град в Гърция. Много от пасажерите във съдбовната влакова комбинация, която се сблъска с товарен трен, бяха студенти, пътуващи от Атина за Солун. Профсъюзите от приканиха за нов всеобщ митинг на атинския площад Синтагма в неделя.
Прочетете още
„ Ще бъдем тук, до момента в който нещата не се трансформират и до момента в който не забележим по-добро бъдеще за нас и за децата ни. Защото ние сме младежта на тази страна и няма да спрем! ”, безапелационен е Вангелис Сомаракис.

„ Гневни сме, тъй като държавното управление не е направило нищо за всички тези младежи. Общественият превоз е цялостна неразбория. И да, в този момент всички тези хора са тук, с цел да изразят гнева си… би трябвало да се направи нещо! ”, акцентира и Никомати Вати.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР