До каква степен е изродено съзнанието на индивидите в съвременното

...
До каква степен е изродено съзнанието на индивидите в съвременното
Коментари Харесай

Потресаващи разкрития за екзекуцията на 11-годишната Никол!

До каква степен е изродено съзнанието на индивидите в актуалното българско общество, че да стигнем до равнище, в което 15-годишно момче възнамерява и осъществя изцяло умишлено екзекуция на 11-годишно момиче – с кухненски нож, с дължина на острието 20,5 см? От ревнивост и засегнатост! Ножът, с обща дължина 38 см, Иван е взел от кухнята на майка си и е носил в себе си от самото начало: от напускането на дома му към 14 часа на 20 август до убийството на беззащитната Никол към 17 часа в асансьора на вх. 2 в бл. 108 в жк Меден рудник, написа " Флагман ".

Той нанася единствено един удар във врата на своята жертва – извънредно професионален, забива перпендикулярно ножа в сънната артерия, на 3 см дълбочина, срязва я.


Следите по стените на асансьора са поради фонтана от кръв, бликнал от срязаната сънна артерия

Смъртта, съгласно съдебно-медицинската експертиза, настава след 2 минути. Докато момичето се дави във шадраван от личната си кръв, той прекатурва джобовете й и взема единствено мобилния телефон. Не протяга ръка към пари, не търси нищо друго скъпо, не допира и раничката й. Слиза от асансьора и скача няколко пъти върху мобилния уред, удря го и с камък, до момента в който се убеди, че е непотребна за добиване на данни движимост. Изхвърля го в резервоар за боклук и се прибира в къщи.

Дрехите с кървави петна бута под леглото си и преоблечен излиза да играе с децата на гоненица в махалата. Виждат го задоволително доста възрастни съседки, които в следствие ще настояват какъв брой е детски и че е невероятно да е причинител на ликвидиране. Около 21 часа Иван вечеря и сяда пред компютъра си, с цел да воайорства какво отразяват медиите по неговия случай. После заспива.

Около 2 часа след среднощ служителите на реда нахлуват в стаята му. При претърсването намират окървавените облекла. Още на първото събеседване в същата тази нощ Иван Иванов разкрива пред служителите на реда всичко за убийството в детайлности. Води ченгетата до контейнера с телефона, а по-късно показва и къде е изхвърлил кухненския нож – в шахтата на асансьора.


Според Иван момичето дало концепцията за бл. 108, на чийто покрив имало наргиле

Като обвинен Иван дава след два дни показания и пред следователя Пенка Потапова. Прави същите цялостни самопризнания за обстоятелства, дейности, диалози – елементи, които единствено той би могъл да знае.
Категорично и еднопосочно събраните доказателства сочат него като единствен причинител. Няма съизвършител или друга някаква авторитетна персона, която момчето да прикрива под напън. Вчера в тази кървава драма сред деца в обществените мрежи се появи даже и версия за прикриването на гаджето на сестрата на Иван, с който дружно били направили закононарушението.

Тинейджърът потегля от вкъщи си в бл. 96 квалифициран да убива, само че не дава никакво свястно пояснение пред проверяващите органи за какво носи неуместният за прикриване нож със себе си. Роднините в дома му не са разбрали безусловно нищо.

Дотук налице са резултати от три ДНК-експертизи въз основа на взета кръв от мъртвото момиче и от причинителя. Анализирани са следи от джиесема й, от ножа и от облеклата му. Резултатите сочат точно него като палач. От протоколите за огледа на асансьорната шахта, на натрупа и на контейнера, където е телефона на жертвата е видно, че има единствено негови отпечатъци.

Ученикът е бил със специфични просветителни потребности и от актуалната образователна година е трябвало към него да се зачисли ресурсен преподавател. Интересното е, че при първите разпити той пробва да заблуди служителите на реда в приблизително учебно заведение е записан след осми клас. Фактите са такива, че няма учебно управление, което да е склонило да го запише, защото момчето е било известно сред педагозите с бързата си и непредвидена несдържаност. И не дава отговор на истината, че бил мирен, милозлив и нерешителен, какъвто го разказват околните му.


Това хлапе е тръгнало с настройка да убива, тъй като още в предварителните им диалози момичето го принизявало

До тук способените органи са безапелационни, че килърът може и би трябвало да понесе своята наказателна отговорност - поради самото деяние по носенето на оръжието, бягството от мястото на престъплението, изтриването на данните от личния му телефон.

МВР е разполагало с цялостната преписка от чатове и диалози, предадени от телефонните оператори още в нощта след убийството, като за това е помогнала и майката на Никол - Мими Ставрева. Тя е занесла в ОД на Министерство на вътрешните работи преносимия компютър й. Данните от двата телефона – на Никол и на Иван, са свалени от специалист в София за по- малко от час и са били разполагаем на бургаските служители на реда.

Грабеж или кражба на телефон като цел на убийството? Или това е метод за прикриване на убийството? Ако обвиняването и съдът имат усложнение по този толкоз мъчителен за обществото случай, то е единствено по правната подготовка на действието.

Дотук са разпитани най-важните 10 очевидци, свалени са всички видеозаписи от основната улица при базар „ Триа” до бл.108 в Меден рудник, направени са 10 експертизи, признати са 40 писмени информации за личността на килъра.

И в този момент стигаме до претекста за това тежко престъпно закононарушение. От обясненията на Иван, Никол твърдяла, че наргилетата се намира в бл.108 в Меден рудник и била упълномощила на него да я заведе до там, като и двамата да се отдадат на това наслаждение. Наргиле, каквото и да било във вх. 2 на бл. 108 няма. Иван обаче упорства, че я „ боцнал” в асансьора сред 5-тия и 6-тия етаж, тъй като му „ писнало да го лъже и размотава”, да се държи с него високомерно. Това е претекстът на екзекутора! По неговите изказвания Никол е била тази, която обещавала, че ще идат на ресторант, след това били фантазиите с наргилето. В обясненията му има най-вече нотки на ревнивост и засегнатост.

Сега е на ход правенето на комплексната съдебно-психиатрична и психична експертиза. Тя ще каже какъв е прагът на нервност и може ли за нещо толкоз нищожно да се извърши ликвидиране.

Няма съществуване на алкохол или опиати в телата и на двамата.

„ Активна, професионална и резултатна работа в екип на органите на Министерство на вътрешните работи по разкриването на причинителя, на проверяващия следовател Пенка Потапова и на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура Ангел Ангелов – още в първите 48 часа след осъществяването на престъплението” , споделя ръководителят на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров.

На този стадий от обвиняването са налице безапелационни доказателства до степен на решителност и еднозначност за авторството на действието.


Ръководителят на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров е безапелационен: обвиняването е потвърдено на 100% еднозначност за авторството на закононарушението

Към момента, когато Окръжният съд взема мярка „ задържане под стража”, е имало обосновано съмнение, само че в този момент става въпрос за изрично потвърдено обвиняване, добави обвинител №1 на Бургаския апелативен регион, надявайки се всевъзможни спекулации в бъдеще по този случай да бъдат прекратени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР