До къде ще стигне Турция в Сирия след нахлуването в

...
До къде ще стигне Турция в Сирия след нахлуването в
Коментари Харесай

Какъв е интересът на Русия в Сирия

До къде ще стигне Турция в Сирия след нахлуването в Африн зависи напълно от това какво ще се контракти с Русия. Това разяснява пред Българска национална телевизия съветският анализатор Фьодор Лукянов, началник на авторитетния мозъчен концерн - Съвет по външна и отбранителна политика.


В Москва считат, че мащабът на турската интервенция в Африн зависи от това какво ще се договорят президентите Путин и Ердоган.
Фьодор Лукянов, Съвет по външна и отбранителна политика: Ясно е, че дейностите на Ердоган имат избрана логичност точно от сферата на сигурността, а сигурност значи, че на Турция ѝ е нужна буферна зона на турско-сирийската граница от страната на Сирия, с цел да резервира надзор там. Смятам, че Русия може да разреши на Турция да сътвори буферна зона.
Според специалиста Русия не желае да губи Турция като участник в мирния развой, а и в случай че Турция настъпи и в други региони на Сирия, рискува да засегна американските ползи. Русия остава в Сирия с две военни бази и с контракти за съдействие във военната и енергийната сфера Според Фьодор Лукянов Русия няма учредения да спре поддръжката си за Асад.
 Турската интервенцията в Африн - пресечна точка на ползи Турската интервенцията в Африн - пресечна точка на ползи
Турската интервенция в Африн - пресечна точка на ползите на главните играчи в Сирия. Какъв е залогът там - вижте коментара на шефа на мозъчния...
Фьодор Лукянов, Съвет по външна и отбранителна политика: Ако Русия остави всичко, както е в този момент и напусне, то възникването на нова „ Ислямска страна “ е въпрос на време, ще се случи доста скоро. Затова в Русия постоянно са се ръковидили от това - още преди военната интервенция, че обстановката в Близкия изток може да се стабилизира посредством подсилване на съществуващите страни. Задачата на Русия в този момент е да направи по този начин, че Сирия да бъде дееспособна страна, даже и да не е най-демократичната.
Въпреки присъединяване на международни сили във войната в Сирия и ескалацията на напрежението през последните дни съветският специалист е на мнение, че риск от глобализиране на спора и директен конфликт сред Съединените щати и Русия там не съществува, тъй като на терен никой не го желае.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР