До изтребители ли е опряла в момента армията. Тези изтребители

...
До изтребители ли е опряла в момента армията. Тези изтребители
Коментари Харесай

Борисов: Съмнявам, се че ”Грипен” са най-добрите изтребители

До изтребители ли е опряла сега армията. Тези изтребители защо ни трябват сега. Първо ни би трябвало сухопътна техника, такава ни е доктрината. Трябват ни кораби, изтребители. Всичко това е най-малко 10 милиарда лв., разяснява министър председателят, представен от "Фокус ".

Ако се сложи въпросът по този начин, би трябвало да си виновен и да кажеш от кое място ще отрежеш, пита Борисов.

Премиерът напомня обещания в развой на осъществяване - увеличение на училищен заплати, минимални пенсии (искане на Патриотите), дотъкмяване на доста инфраструктурни планове, тъй като стопанската система и промишлеността вършат растежа от 4%.

Ако в този момент извадим 3 милиарда (за самолети), какви заплати ще вдигнем? Съмнявам се, че това са най-хубавите изтребители ( "Грипен ", за които бе оповестено, че са първи в класацията), посочи Борисов.

Плевнелиев: На F-16 се закача всичко, а на „ Грипен “ не >>

Бързаме да платим тези 3 милиарда Тези "Грипен " са без въоръженията. Веднъж купувахме "Спартан "-и без нищо, едни "Кугър "-и без въоръжение. Бас държа, че тези "Грипен`-и са без въоръжение, разяснява министър председателят

Той напомни за парламентарната комисия, която би трябвало да излезе със мнение за изтребителите.

Като пристигна оценката, ще режем от бюджетите на министерствата и ще се дава за защита. Да забележим със 7 самолета каква защита ще реализираме, ще победят във въздушен пердах кои? Срещу кого ще ги надигнем?, продължава въпросите Борисов.

Бивш министър: Нова процедура за изтребителите >>


На въпрос какъв брой време ще отнеме връщане на процедурата по желание на аероплан на равнище "оферти ", Борисов отговори, че не се занимава с предложения. Не съм лобист и не мога да кажа, че за 1 месец мога да направя такова нещо.

Премиерът се обърна към медиите с думите, че не е специалист, само че като министър председател желае да има и за учители, и за пенсионери, и за актьори, и за военни, и за Министерство на вътрешните работи, и за пожарникари, и за санитари, и за доктори...Всичките желаят, акцентира Борисов.

По мотив изтребителите министър председателят засегна и изявление ма президента Радев.

Казва, че желая да проваля (сделката за бойните самолети) или сме подвластни на лобисти...За 1 месец едно служебно държавно управление направи договорка за най-малко 3 милиарда 16 години се пазарим за изтребители, можеха да изчакат 16 дни, подлага на критика Борисов кабинетът, назначен от Радев.

Отнасям се с огромно почитание към Румен Радев, само че той към този момент не е началник на Военновъздушни сили, а е президент на всички българи, съобщи Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР