До изненадващ балотаж се стигна на местния вот във Варна.

...
До изненадващ балотаж се стигна на местния вот във Варна.
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Варна ще избира между мафията и свободата

До неочакван балотаж се стигна на локалния избор във Варна. Досегашният кмет Иван Портних беше доста покрай успеха на първи тур, само че в последна сметка до борбата за кметския пост на втори тур съумя да стигне Костадин Костадинов. По този мотив кореспондент на Actualno.com се свърза с водача на " Възраждане ", който показа какви биха били целите му за Варна и кои са най-належащите проблеми в града.
На въпрос по какъв начин е съумял да се пребори на първи тур с една от систематичните партии - Българска социалистическа партия, Костадинов уточни, че варненци то одобряват за един от тях, само че занапред следва борбата с главната систематична партия - ГЕРБ.
" Аз съм елементарен жител, който живее в панелен блок. Не съм част от мафията . Важно е да посочим, че ние към момента не сме се преборили с главната систематична партия, а точно ГЕРБ.  На втори тур имаме два типа партии - едната на елементарните и честните хора, които желаят смяна в ръководството, а другата - на тези, които години наред към този момент разграбват страната ", добави претендентът за кметския пост във Варна.
Като най-големи проблеми на Варна, Костадинов дефинира неналичието на бистрота в общината, както и злоупотребата със средства. 


" Целта е ръководещите да запазят властта си и да продължат актуалната си политика, учредена на корист с власт и искрено плячкосване. За да се осъществя елементарно компрометирането на вота им е належащо да има ниска изборна интензивност. Единствения т късмет издевателствата да спрат е всички българи да отидат и да гласоподават. Да дадат вота си за някой, който да е друг от ръководещите и да е един от тях ", акцентира той.
Костадинов е безапелационен, че казусът може да бъде решен с ясна отчетност и транспарантна електронна система .
По друга наболяла тематика, обвързвана с непрекъснатите проблеми с циганския квартал " Максуда` и като цяло с малцинствата във Варна, Костадинов съобщи, че казусът може да бъде решен когато всички са равни пред закона.  По думите му, казусът идва от безнаказаността.
По отношение на изборната акция Костадинов призна, че е имало удари под кръста с стартиране на неистини по негов адрес .
Той уточни още, че има съществено разминаване в отразяването на неговата акция и тази на представителя на ГЕРБ - Иван Портних . Това изключително доста се отнася за огромните частни малките екрани.
Костадинов уточни като образец и потулването на абсурда , в който се замеси съперникът му и сегашен кмет на Варна Иван Портних в Хайфа през предходната година. " Твърди се, че той се държал непочтено в курортния град Хайфа, където е управлявал делегация, представляваща Община Варна и е трябвало да подпише меморандум за побратимяване с Хайфа.
Източник на информацията ѝ е израелската медия " Канал 20 ", съгласно която варненският кмет се държал позорно с личния състав и изключително с една от сервитьорките. След този случай община Хайфа отменила плануваните събития с Портних и даже му била издадена възбрана да посещава страната .
" Друг знаков образец какъв брой злепоставен е Иван Портних e прословутата " Дупка " в центъра на Варна. Община Варна е платила 43.2 млн. лв. за придобиването на така наречен " дупка " в центъра на града. Сделката се финансира с пари от националния бюджет.
Нужната сума беше отпусната на 10 октомври - пет дни, откакто варненският общински съвет даде зелена светлина на кмета Иван Портних да купи сдружението " Централен повсеместен магазин Варна ".
В решението на варненския общински съвет беше записано, че общината ще подписа договорка с него, в случай че кабинетът отпусне средства за това. Условието беше изпълнено стремително, а в известието за обезпечаването на финансирането даже не се споделяше в прав текст, че парите са за пазаруването на " дупката ", а за " разрешаване на инфраструктурен проблем в централната градска част на град Варна ".
Т. нар. " дупка " е неосъществен градеж на търговски център, който беше стартират още през 1986 година, а по-късно стана благосъстоятелност на сдружение на Георги Гергов. Теренът е от 2.9 дка в центъра на града. Проектът за търговски център обаче беше стопиран и от години пространството стои изкопано и се употребява за паркинг.
Мотивите срещу договорката бяха, че сдружението, което се купува, е декапитализирано и има прекомерно доста задължения, оценката му е прекомерно висока, а на мястото надали може да се направи нова постройка, защото изпод сигурно има археологически остатъци.
Костадинов разкри още, че в случай че стане кмет, ще възвърне връзката с жителите. Досегашният кмет Иван Портних се среща само с определени от него хора, твърди водачът на " Възраждане " .
Той прикани всички жители в неделя да излязат и да гласоподават, с цел да бъде свалена политическата мафия.
" В неделя ще избираме сред свободата и мафията. Освобождението на България от мафията стартира от Варна ", приключи Костадинов.
Aвтор: Тодор Беленски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР