До изборите за представители на България в Европейския парламент остават

...
До изборите за представители на България в Европейския парламент остават
Коментари Харесай

Джамбазки: И в следващия ЕП ще съм против преговори за членство на Турция

До изборите за представители на България в Европейския парламент остават по-малко от 48 часа. По тематиката Турция и за задачите му за идващия мандат беседваме с претендента за Екологичен потенциал от ВМРО-БНД Ангел Джамбазки.

Г-н Джамбазки в края на мандата на Европарламента се гласоподава Европейски Съюз да приключи договарянията с Турция за участие в съюза? Какъв е вашият коментар?Още преди да стана български предеставител в Европейския парламент, ние от ВМРО-БНД организирахме редица прояви, с цел да покажем, че Турция няма място в Европа. Успяхме да съберем 330 000 подписа от български жители, които не желаят югоизточната ни съседка да бъде пълноправен член в европейското семейство. След като станах представител в Европейския парламент, още при започване на мандата не спирах да пазя тезата, че Турция не е европейска страна и съставлява опасност за Европа. За страдание, в Турция ислямизацията на този стадий надвива над заветите на Кемал Аттатюрк за светската република. Това е съответна и осезаема опасност за района. Смятам, че рекомендацията на Европейския парламент за прекратяването на договарянията с Турция е победа, която въпреки и реализирана в края на мандата, е в интерес на Европа и страната ни.

Не смятате ли, че опасността Турция е малко пресилена?Разбира се, че не. На първо място, аз съм български представител в Европейски Съюз и ще пазя ползите на Родината, както и нейната национална сигурност. Ислямът, привнесен от Турция в циганските гета и по Родопите приключи с присъди, едната ефикасна. Беше ясно, че Турция, посредством Движение за права и свободи и ДОСТ оказват помощ на нашата съседка да управлява част от страната ни, само че ние от ВМРО-БНД успяхме да следим тези процеси и браним България със всички сили и средства. За това има ясни и съответни доказателства. Беше ясно, че планът ДОСТ е план на турските секрети служби и аз писах сигнали на нашите служби за това на тази партия да бъде отказана регистрация. За страдание, това стана и с моите съратници усещаме за наш дълг да отидем и да блокираме българо-турската граница, с цел да не успее Турция да трансферира хора и средства и една такава протурска партия да получи мандат в Българския парламент. Ние от ВМРО-БНД сме тези, които бяхме прекомерно срещу това външният министър на Турция да се бърка във вътрешните работи на страната ни, като след едно изявление съобщи, че персонално Турция е оказала напън за Закона за вероизповеданията в България. Ето за какво, отидохме пред турското посолство в София и поискахме пояснение за тази безочливост.

Ще дам и няколко още по-пресни образеца. В разгара на акцията за евроизбори, Ердоган още веднъж си разреши да дава поръчки за обновяване на договарянията за участие. Направи го безочливо. Ден по-късно, посланикът на Р Турция в България направи изявление, че в българските учебни заведения би трябвало да се учи турски език. А малко по-късно ръководителят на Движение за права и свободи Карадайъ даде обещание да бъдат раздавани учебници по турски език в " техните учебни заведения ". Това е провокация. България не е турски вилает и ние от Вътрешна македонска революционна организация няма да допуснем сходни позорни оферти да бъдат допускани до каквото и да е обществено разискване. Като външна граница на Европейски Съюз, ние сме длъжни да противостоим до завършек на всякаква външна интервенция, както на българския политически живот, по този начин и във връзка с политиката на Европейски Съюз.

Но Вие, господин Джамбазки, говорите единствено за опасността от Турция в България, само че толкоз ли е рискова Турция за Европа?Категоричен съм, че е рискова. Нека не забравяме, че по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, един от целите на страната ни беше тематиката Западни Балкани. Макар и някои от страните на Балканския полуостров към момента да не са членове на Европейски Съюз, това не значи, че те не са в Европа. Инвестициите, а дружно с това турският интерес и радикалният ислям в Западните Балкани заплашват европейското бъдеще на района. Интересен е фактът, че съгласно Ердоган " Турция е Босна и Босна е Турция, завещана от дедите му. " Нека не забравяме също по този начин и идеологията на Стратегическата дълбочина и неоосманизма, наследен като стратегия от Чавушоглу на модерна Турция, а точно възобновяване териториите на Османската империя. Чрез разнообразни мюсюлмански фондации от Балканските страни бяха набрани бойци в Ислямска страна, които понастоящем са се върнали точно през Турция по родните места. Това са съответни образци за турскката опасност. Те не се лимитират до Балканите обаче. Нека не забравяме и акцията за референдума, даващ повече власт на президента, която диктаторът Ердоган организира в Западна Европа, измежду турските общности там. Нека не забравяме, че с поддръжката на турската страна беше построена най-голямата джамия в Холандия.

И какво е въпреки всичко решението съгласно Вас за справяне със опасността за Европа от Турция?ЕС би трябвало да разбере, че ние сме външна граница за Съюза. Ердоган задоволително дълго извиваше ръцете на Европа, заплашвайки, че ще пусне вълни с незаконни мигранти през границата. Не би трябвало да се поддаваме на шантаж. Решението е просто. Разполагане на мощна войска към оградата на българо-турската граница и недопускане на незаконни имигранти по пътя към Европа. Ние сме потвърдили, че знаем по какъв начин се бранят граници, и фактът, че мигрантският поток не минава през България от години, е доказателство. Трябва да се спрат и средствата от Европейски Съюз за Турция. Препоръката за прекратяването на договарянията за участие на Турция в Европейски Съюз е реалност и аз ще не преставам да пазя точно тази теза по въпроса. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР