До италианския остров Сардиния100 кг марихуана били скрити на ветроходна

...
До италианския остров Сардиния100 кг марихуана били скрити на ветроходна
Коментари Харесай

Хванаха българи с дрога за 1,5 млн. евро

До италианския остров Сардиния
100 кг марихуана били скрити на ветроходна лодка

Наемат нашенци за трафиканти

Двама българи бяха арестувани със 100 кг марихуана на ветроходна лодка покрай италианския остров Сардиния. Финансовата армия е спряла плавателния съд във водите до островчето Торо, което е част от архипелага Сулчис.



Ветроходната лодка на българите е била спряна в региона на остров Сардиния.

Нашенците, които са на 38 и 59 година, са били засечени на 30 август от патрулен транспортен съд на морската полиция на град Каляри. Тя спряла за контролна инспекция лодката “Самурай Джак”, която е дълга 17 м и е на стойност 250 000 евро. След претърсването й полицията разкрила скритите в нея 100 кг марихуана. Дрогата била пакетирана в пакети, покрити с платнище. Пазарната стойност на опиата се пресмята на 1,5 млн. евро.

Лодката на българите е била извозена до пристанището на Каляри, където дружно със арестуваните опиати е под контрола на групата за следствие на проведената престъпност, а нашенците са в ареста.

Според италианската полиция, българи постоянно са наемани за транспортиране на опиати от Латинска Америка и Северна Африка до Европа. Повечето не са престъпно проявени.

През 2016 година бургазлията Мариян Карастоянов беше хванат дружно с холандец на яхта в Средиземно море, пренасяща 15 тона хашиш. Две години по-късно двама варненци бяха хванати край Сицилия с 11 тона от същата дрога. Лодката им плавала под холандски байрак. Сънародниците ни са се пробвали да потопят яхтата, когато са видели наближаването на полицията, а органите на реда реагираха, тъй като бяха получили съответен сигнал от испанските си сътрудници. Нашенците изрично отхвърлиха тогава помощ от българската страна, бяха наказани и излежават присъди в пандиза в град Рагуза.

Оказа се, че множеството от нашенските трафиканти изкарват курсове по ветроходство в Бургас и Варна. Италиански служители на реда считат, че хашишът се товари в Северна Африка и през Либия доближава крайбрежията на страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР