До хакерската атака с НАП държавата подценяваше този проблем. Това

...
До хакерската атака с НАП държавата подценяваше този проблем. Това
Коментари Харесай

Иван Гешев огласи огромна опасност за България

До хакерската офанзива с Национална агенция за приходите страната подценяваше този проблем. Това сподели заместител основният прокурор Иван Гешев по време на конгрес „ Киберсигурност и корист с комерсиална загадка и търговски марки “.

„ Трябва напълно искрено да си кажем, че от този случай може изрично да се каже, че някаква степен страната досега в лицето на всичките управляващи, е подценявала този проблем. Затова считам за изключително значимо наличието ни през днешния ден тук на това място. Какво имам поради?

При диалог с представители на асоциацията на банките, един неин представител сподели следното, което оцених, че е тъкмо. То беше, че се радва, че е осъществена “ такава масирана офанзива против Национална агенция за приходите, която е един от устоите на страната, тъй като може би страната нямаше да реагира по този метод и толкоз бързо, в случай че беше атакувано едно частно сдружение.

Този взор на обстановката досега не бях го обмислял, само че съзнателен, че има известна доза истина “, добави още Иван Гешев.

По думите му следствията на такава офанзива против едно структуроопределящо дружество в страната, против една банка, може да докара до последици даже и по-тежки, които са били евентуално вероятни в тази ситуация от Национална агенция за приходите.

„ Ако до преди две-три години една банка е била атакувана по този метод по два-три, четири пъти дневно, за някои банки и други търговски сдружения, се стига до няколко хиляди офанзиви сега в България. Сигурен съм, че обстановката не е по-различна в други сегменти на бизнеса. Това съставлява сериозна заплаха “, посочи още Гешев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР