До голяма степен за това доколко време ще можем да

...
До голяма степен за това доколко време ще можем да
Коментари Харесай

Психолог: Ние сме в непозната ситуация и трябва да я приемем

До огромна степен за това до каква степен време ще можем да издържим в обстановката на изолираност имат значение методът на поднасяне на информацията и продължителността на изолацията, изясни в утринния блок на Българска национална телевизия доцент доктор Маргарита Бакрачева - учител по логика на психиката в СУ " Св. Климент Охридски ". За момента хората реагират релативно умерено, демонстрират резултатите от последните проучвания.
Важно е да имат потребни и елементарни препоръки с ясни указания в една посока – не да се лутаме дали е потребна или не носенето на маска, да вземем за пример, сподели тя. " Когато получаваме разнопосочни данни започваме да се лутаме и това способства за напрежението и пречи на персоналните връзки и държание. " За да сме спокойни, информацията би трябвало да е достоверна, ясна и цялостна.
Изследване на Катедрата по логика на психиката незабавно след оповестяване на първите случаи с ковид в България демонстрира, че: тези, които са най-застрашени попадат в категорията на отричащите заплахата. Наблюдава се и огромна степен на подготвеност у хората за съблюдаване на обществена отдалеченост и ограниченията , които са наложени, показа изводите психологът.
Трябва да сме спокойни: Не можем да чакаме, че всеки ден ще получаваме положителни вести, само че чакаме да ги получим в вероятност. " Може един ден да сме добре, различен да сме зле. Трябва да осъзнаем, че сме в нова динамична обстановка, която би трябвало да приемем, с нея и другите страсти и изменящото се всекидневие. "
В персонален проект - всеки намерил с какво може да бъде от ползна на близките и себе си - се самоангажира и се усеща добре, сподели още специалистът. Би било добре да напавим проект: какво да направя през днешния ден, какво е постижимо, на кого да се обадя. " Неща, които можем да направляваме – с цел да имаме сигурност, че можем да павим нещо - добо, позитивно ".
Сега всичко неизказано може да бъде допълнено и доразвито в нова среда, която даже може да помогне подорбяването на котактите ни.
Хората, които не са привикнали да са толкоз време дружно у дома, е добре да имат повече персонално пространство – физическо и психическо – мобилните връзки ни дават тази опция.
В момента от ден на ден се подчертава върху позитивния миг в мобилните технологии, с които се компенсира загубата на персонални контакти. Колкото и да е друга тя (бел.ред. връзката посредством мобилни телефони) като качество – разрешава да попълним празнини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР