До голяма степен подкрепяме амбициите на правителството с цел изсветляване

...
До голяма степен подкрепяме амбициите на правителството с цел изсветляване
Коментари Харесай

Бизнесът подкрепя философията на наредба Н-18, но…

До огромна степен поддържаме упоритостите на държавното управление за изсветляване на бизнеса и поставяна на всички играчи на една, обща повърхност . Това съобщи Михаил Петров, изпълнителен шеф на " Кауфланд България " по време на среща с финансовия министър Владислав Горанов и Национална агенция за приходите в Министерския съвет, отдадена на правоприлагането на наредбата Н-18.

От " Кауфланд България " са създали разбор и систематизирали проблемите, в това число и този, че при едно блокиране на фискалният принтер, единственият метод той да бъде отблокиран, е от приходната организация да изпратят екипи .

За това Петров упорства да има предвидимост на проблемите и да има в Национална агенция за приходите 24/7 поддръжка на фискалните принтери .

Той се тормози от техническите аспекти на наредбата, а в положителните практики това не трябвало да се случва . " Цялата система би трябвало да е постоянна, с цел да може обстановката от предишния вторник да не се повтаря повече ", настоя Михаил Петров.

От съдружие " Модерна търговия " поддържат философията и правилата на наредбата. От сдружението упорстват да не се санкционират добросъвестните търговци, да има съответни периоди за всяка смяна и текстовете на наредбата да бъдат създадени с детайлни и ясни инструкции за нейното съблюдаване .
 Горанов: Наредба Н-18 се употребява като смокинов лист
Горанов: Наредба Н-18 се употребява като смокинов лист

Дискусията с бизнеса търси съглавие по философията на наредбата

" Ако в този момент падне сървърът на Национална агенция за приходите, на следващия ден вечерта магазините ще спрат да действат ", предизвестиха от сдружението.

От Националния ръб по туризъм показаха, че поддържат ограниченията на държавното управление за ограничение на сивия бранш. Нямаме нито една причина да се противопоставим, а тъкмо противоположното - ограничение на сивия бранш и добра връзка сред бизнеса и страната ", настояха от браншовата организация.

Според Националния ръб по туризъм отлагането на наредбата ще даде опция да бъдат синхронизирани в софтуерно отношение всички останали отворени въпроси сред световните софтуерни вериги, които обслужват огромните хотелски вериги, свързани с интернационалните компании .

От браншовата организация се надяват, че 6-месечният период ще бъде задоволителен за спомагателни и софтуерни съображения . Единствено не биха желали да има предпоставки хората от бизнеса да се усещат без виновност - отговорни.

От Асоциация на българските туроператори обявиха, че множеството от системите, които употребяват са написани по напълно различен принцип, бизнес моделът бил друг и би трябвало да се настроят за потребностите на Н-18. Техните вложения щели да бъдат близки до тези на " Кауфланд България ", само че като цяло поддържат концепцията за изсветляване на бизнеса.

Стъпките за изсветляване на бизнеса би трябвало да бъдат напълно в друга тенденция в региона на туризма, само че от Асоциацията изискват и заявяват, че желаят да продължат интензивно да работят с Национална агенция за приходите за изчистване текстовете на наредбата , с цел да бъде използвана с бизнеса.

Ричард Алибегов от Българска асоциация на заведенията (БАЗ) упорства за свикването на незабавна работна група, с която да бъде спряно предварителното систематизиране на мярката в наредбата . От БАЗ поддържат смисъла на наредбата и прекъсването на нелоялната конкуренцията, само че имат доста въпроси по текстове, които касаят затваряне на заведенията.

От бизнеса поддържат философията на наредбата за намаляването на сивата стопанска система , нелоялната конкуренция и приветстват отлагането на периодите, с цел да се оправи наредбата по-ясна и разбираема. Нещо повече - би трябвало да се направи работна група за прецизиране текстовете на наредбата, само че и техническите текстове , с цел да се изчистят всички въпроси.

От АИКБ обявиха, че имат две оферти за отсрочената за 6 месеца разпоредба Н-18 . Едното предложение е за по-добра формулировка и разграничение на комерсиалния развой в предприятията. Самата разпоредба би трябвало да даде по-добра база и основа на сътрудниците, клиентите и сътрудниците.

Другото предложение е да има формулировка за всички системи, които могат да попаднат в обсега на наредбата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР