До година, година и половина ще се реши визовият въпрос

...
До година, година и половина ще се реши визовият въпрос
Коментари Харесай

Премиерът: Визите за САЩ могат да паднат до година и половина

До година, година и половина ще се реши визовият въпрос сред Съединени американски щати и България. Това сподели при откриването на Първата сесия на Стратегическия разговор България - Съединени американски щати министър-председателят Бойко Борисов.

" Всички сме сложили въпросът за визите ", изясни Борисов във връзка упованието за отпадане на визите на българи за Съединени американски щати. " Февруари месец идва помощник-секретарят по визовия проблем на Съединени американски щати и се надяваме до година и половина да сме разрешили този проблем ", сподели той и добави, че сега към 10% е отводът за визи на българи в Съединени американски щати. " С 36% се е вдигнал стокооборотът сред България и Съединени американски щати ", сподели още министър председателят.

Борисов разяснява и енергийните въпроси, обяснявайки, че доста хора се питат за какво Съединени американски щати не стопират така наречен " Балкански поток " и изрично още веднъж съобщи, че не го вършат, тъй като той не е продължение на " Турски поток ". " България построява своята лична газопреносна система с най-мощните американски компресори, реверсивна ", сподели министър председателят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР