До Г-н Румен Радев, Президент на Р. България ОТВОРЕНО ПИСМО

...
До Г-н Румен Радев, Президент на Р. България ОТВОРЕНО ПИСМО
Коментари Харесай

„БЪЛГАРИЯ – БРОД ЗА МИР“ - Отворено писмо-призив до Президента на РБългария

До Г-н Румен Радев,

Президент на Р. България

ОТВОРЕНО ПИСМО ПРИЗИВ

„ БЪЛГАРИЯ – БРОД ЗА МИР “

Уважаеми, господин Президент,

Отечеството ни следва да бъде „ Брод за Мир “ – място за мирни начинания от всевъзможен жанр и тип във връзка с всички „ горещи точки» по света, където умират деца, цивилен и военни лица. Това е наш заветен човешки дълг – за какво не го превъплътим в „ Мисия на България “.

Няма по-подходяща национална институция от БПЦ и Президента на Р. България да поведете тази национална идея.

Затова, господин Президент, на 26 април 2021 година, Ви призовахме в името на българските национални ползи обществено да предизвиквате и оглавите Общобългарска платформа – самодейност за избавление и безучастие на страната във военни дейности под надпис:
„ България – Зона на мира, България Брод за Мир “.

За нас – публичния конгрес за Единение „ БРОД за България “ и „ Българският Национален Съвет за Мир “, както и за голям брой интелектуалци, генерали и офицери от Клуб „ Сигурност “, Родолюбиви – Родителски и Патриотични Организации е необяснимо, за какво не поемате този Ваш исторически късмет и опция да предвождате „ Общонационален поход за мир “ – тази животворна национална задача.

Общонационалната платформа „ България - Зона на мира, България - Брод за Мир “ освен дава отговор на коренните национални ползи. Тя е в цялостно сходство с общоевропейските ползи. Ако Европа, за трети път стане полесражение на Световна война, тя ще се самоунищожи, ще престане да съществува като цивилизационно огнище. Нещо повече – това е в полза на цялото Човечество, което стои пред опасността да изгори в пламъка на една Глобална термоядрена война.

В историята на нашата страна през ХХ век имаме трагичния опит на няколко национални катастофи. Днес, даже и да се избегне ескалацията до ниво на световен нуклеарен Апокалипсис, въвличането на България във въоръжения спор може да стане не просто поредна та , а последна та национална злополука.

Затова Ви призоваваме господин Президент :

Мястото на „ Български Национален Съвет за Мир “ е в Президентството!Това ще се яви „ Средището за Мир на българите ", а на процедура ще бъде естествения „ Обществен съвет " при Президента на Републиката.
Там е бил десетилетия, там ще се реализира по този начин нужната съгласуваност сред Гражданското общество и Държавата за общочовешката тематика –МИР!

В този „ Съвет “ /при Президента/, на експертно национално равнище да се синтезира и осъществя националната сила и компенсира неналичието на законна " българска национална позиция за войната " и за безучастие на България във военни дейстия.

Да дадете късмет, според Конституцията на Р. България, БЪЛГАРИТЕ ДА ОПРЕДЕЛЯТ СВОЯТА НАЦИОНАЛНА СЪДБА , а не компрадорската, корпоративна българска политическа класа да предопределя съдбините на Родината в името на непознати ползи.
Да подкрепите и предвождате напъните посредством „ Съвета за Мир “ за организирането и провеждането на „ Общонационално допитване " – Референдум „ ЗА “ Война или Мир.

Съветът за Мир, да сътвори предпоставки, България да стане Брод за Мир. Когато през днешния ден ставаме очевидци на война и гибел, нашето Отечество да издигне апел за мир и живот!
И Президентът да провокира изискванията, посредством даденостите, които носим
/ Православна Българи – Член на НАТО/, България да се превъплъти в
„ Хъб на Мира “.

България да стане освен „ Зона на мира “ – а територия без непознати войски, бази и уреди на бългрска земя, без български войни, които да се бият надалеч от родното място за непознати ползи.

Днес всички български жители сме призвани, да не позволим нашите синове, братя, съпрузи и татковци да стават " пушечно месо " на непознати егоистични и експанзионистични ползи.

Тук е мястото и на Светата БПЦ – Нашата Родина като страна-майка на Славяно-Православната Кирилска цивиризация , има значим дълг към всички православни нации – да спомага да се спре братоубийствената война. „ Съветът за Мир “ при Президента, следва да взаимодейства с БПЦ по всички въпроси за Мира.

България – Брод за мир “ – Това значи, че нашето Отечество приканва към разговор и мир като предлага договарянията за преустановяване на военния спор да се организират и в София. В този смисъл, тази Инициатива, имаща за цел преустановяване на братоубийствата сред два доста близки нам славянски народа, освен ще издигне престижа на България измежду миролюбивата общност в целия свят. Тя несъмнено ще спомогне да бъдат преодолени разграничителните линии в българското общество , като значимо изискване за стабилно развиване на Родината ни в обстановката на задълбочаващата се световна военна и филантропична рецесия със социално-икономически, здравни и впрочем параметри .

НЕ НА ВОЙНАТА!

Оставаме в очакване.

С почитание и очакване,

Брод за България “

Лазар Мурджев

Българския Национален съвет за мир “

проф. Нако Стефанов

Обществен съвет за Мир “

проф. Ваня Добрева

Движение " Ляв Поглед "

Д-р Румен Петков

* Съгласните с този апел могат да се причислят и да го поддържат в " Коментари " под текста с: " ДА, поддържам! ", " Присъединявам се! " или в свободна форма да изразят позицията си.

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР