До финала на есенния полусезон в първенството Лудогорец действаше по

...
До финала на есенния полусезон в първенството Лудогорец действаше по
Коментари Харесай

Стомната този път се счупи

До финала на есенния полусезон в шампионата Лудогорец действаше по един и същи метод в мачовете си против ЦСКА, изключваме дуела за Суперкупата през лятото. Разградчани заемаха изчаквателна позиция и съвсем постоянно това се увенчаваше с триумф. Удържане на първичния напън и осъществяване на от време на време половин състояние. Този път стомната се счупи в Борисовата градина. ЦСКА излезе по-смело напред, опита да пресира по-дълбоко и това сработи. В Лудогорец очевидно не бяха подготвени за това развиване на нещата и не съумяха дълго време да излязат от клопката. Независимо че имат реализатори за справяне с дълбоката преса. Самият факт, че зелените минаха центъра три пъти през първото полувреме, е задоволително сладкодумен. А първия си корнер в срещата разградчани извършиха след 70-ата минута. Хаос в отбрана. Липса на реакция при очевидно неочакван тактически ход от страна на противника. Достатъчно червени лампи, които светнаха за управлението на първенците в дербито.

ЦСКА съумя да маскира не дребното си проблеми в игрови проект с по-голямото предпочитание, експанзия и упоменатата по-висока преса. Резултатът не трябва да заблуждава - алените нямат изобретателен халф в отсъствието на Кери, генерално нямат задоволително полузащитници с хрумвания.

Червените завоюваха, тъй като Лудогорец беше в безобразно положение. Едно от най-слабите представяния на отбора въобще. Ако провалянето от Пирин може да се одобри за " черен лебед ", то това от ЦСКА към този момент демонстрира проблем. И той е забележим с просто око. Орлите имат някаква сплав от характерности, която сега никога не е тим. И очевидно Станислав Генчев не съумява да управлява събитията в съблекалнята. Повече от ясно е, че в Разград ще има нов треньор от началото на годината.

2 точки разлика сред първия и втория дава обещание забавна пролет. В нея от голямо значение ще бъде кадровото укрепване. В ЦСКА незабавно имат потребност от много повече класа в състава, в Лудогорец би трябвало някой, който да подкара влака. Факт е, че след освобождението на Валдас Дамбраускас представянето на разградчани върви надолу. Литовецът съумя да влезе под кожата на играчите, а отборът през лятото за пръв път загатна за капацитета си. След класическото " аривидерчи " по разградски с литовеца посоката е единствено надолу. А резултатите от есента надали се одобряват равнодушно от братя Домусчиеви. Много едва показване в групите на Лига Европа със единствено 2 равенства, а в родния шампионат единствено две точки разлика на върха и загуба от огромния зложелател предколедно. Особено на вътрешния фронт разликата в класите трябваше да е донесла най-малко 6 пункта преднина, в този момент спокойствието няма да е главното въодушевление в Разград. Поне до първите няколко кръга напролет. Дотогава интригата ще е жива.

В Разград незабавно се нуждаят от мощен треньор, а в ЦСКА - от качествена селекция. Намирането на решения по тези проблеми ще предопредели и хода на борбата за купата.
 Двама от Лудогорец потърпевши след хвърлени бомбички, клубът ще предприеме законови дейности
Двама от Лудогорец потърпевши след хвърлени бомбички, клубът ще предприеме законови дейности

Вижте детайлности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР