До екипа на Петел“ беше изпратено писмо от варненеца Стоян

...
До екипа на Петел“ беше изпратено писмо от варненеца Стоян
Коментари Харесай

Писмо до „Петел“: Граждани обвиниха кмета на Варна, че създава истерия и манипулира деца

До екипа на „ Петел “ беше изпратено писмо от варненеца Стоян Стоянов, гражданин на блок 13 в ж.к. „ Чайка “. В него той насочва директни и неуместни въпроси към кмета на Варна Иван Портних, свързани с действието на детска площад пред блока, както и с разговора на общината с жителите като цяло.

Публикуваме текста на писмото без редакторка интервенция:

През 2015-та във Варна се построиха 220 нови детски площадки. Една от тях е площадката зад бл. 13 в ж.к. Чайка, която е прилепена до самия блок и предизвиква звук в непосредствена непосредственост. Живущите до нея желаят преместването ѝ.

След поддаване на тъжби до господин Иван Портних, преди самото изграждане и в идващите три години, той най-сетне се реши да направи „ среща с недоволните жители “ която се организира на 23.05.2018 от 17:30 на площадката, като участва зам. кмета господин Тодор Иванов.

Един ден авансово, общината взема решение да оповести срещата на прилежащите на бл. 13 блокове, като са разлепени уведомления на блокове 8,11,12 и 14.

Срещата стартира и дружно с представителите на Общината се появяват деца от блокове 15 и 16, които носят афиш, протокол и подписка против „ Премахването “ на площадката??

Уважаеми господин Портних,

- Кой е споделил на децата, че ние желаеме унищожаване на площадката? Ние също имаме деца и просто желаеме нейното пренасяне!

- Как деца от 15 и 16-ти блокове са се самоорганизирали с афиш, протокол и подписка за 24 часа, откакто на тези блокове общината даже не беше разлепила уведомления за среща?

- Кому е нужно при шерване на проблеми на живущите, да се докарва агитка от малолетни които да скандират?

- Как се усещат нашите деца от бл. 13, които са по-малко на брой, площадката е под балконите им и другите деца ги упрекват че желаят да я отстранен??

- Кому беше нужна нервност и борба сред деца, родители и пенсионери, която се получи?

- Защо потвърждавате правотата на площадката да е прилепена до бл. 13, с проведено докарване на жители от прилежащи блокове (на които тя разумно не пречи) и провокиране на напрежение?

Aко се построи общински обект в непосредствена непосредственост до Вас, знайте че е допустимо господин Портних да ви убеди в публичния интерес, посредством проведено докарване на живущи от покрайнината на които този обект не пречи, и опълчването им на вас и вашите деца.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР