До един месец ще ни удари най-силно грипната вълна, това

...
До един месец ще ни удари най-силно грипната вълна, това
Коментари Харесай

Д-р Сотиров: След един месец грипът ще бъде масово разпространен в Пловдив

До един месец ще ни удари най-силно грипната вълна, това заяви пред  TrafficNew s доктор Костадин Сотиров, ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдивска област.
Прочетете още
„ По това време на годината най-масово публикувани са респираторно-синцитиалните вируси, тези които засягат бронхите. При дребните деца провокират продължителни кашлици, при най-малките могат да отичат леко бронхите и да се получи затруднено дишане. При възрастните протичат с продължителна кашлица, хрема, температура, изнемощялост, болки по тялото. Други вируси, които върлуват сега, са риновируси;  тези, които са с повръщане и диария;  тези с хрема и болката в ушите и гърлото ”,  разяснява доктор Сотиров. 

Като превантивна мярка, той поучава да използваме маски, да не се събираме в затворени пространства и да мием постоянно ръцете си, защото против тези вируси няма ваксини, котио са единствената сигурна отбрана. 

Такива има за различен от най-разпространените вируси през зимата - на грипа. 

„ Това е единствената сигурна отбрана против грипа.  Той тепърва  прохожда,   като след един месец ще е всеобщо публикуван.  С идването на грипа респираторно-синцитиалните вируси ще останат на назад във времето ”, заяви д-р Сотиров пред медията ни.

„ Успоредно с вирусните болести текат и инфекциите от Covid, просто не се приказва за тях и хората не се изследват. Връзката сред тях и Covid би могла да бъде, че една преболедувана вирусна зараза потиска имунитета и това прави човек по-податлив към други  болести. Някои от хората влизат в такава серия – заболели са една седмица, след една седмица отново, след още една отново… ”, приключи той.

През миналата седмица общата заболяемост за страната се е повишила и доближава 80,59 на 10 000 души. Най-висока е във възрастовата група 0-4 година, следвана от тази на 5-14 година Сред следените общо 374 128 лица от всички възрастови групи, са регистрирани 3015 случая на ОРЗ. Заболяемостта от ОРЗ е в нормалните за сезона граници.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР