До един месец Комитетът за разследване на самолетни катастрофи и

...
До един месец Комитетът за разследване на самолетни катастрофи и
Коментари Харесай

До месец стават ясни причините за самолетната катастрофа край Скопие

До един месец Комитетът за следствие на самолетни произшествия и съществени произшествия на Северна Македония ще може да заяви елементи за аргументите за злополуката на дребния аероплан "Чесна ", при която починаха четирима български жители. Това заяви в Скопие ръководителят на комитета Зоран Илиевски.

Той уточни, че огледът на мястото на злополуката – на 2200 метра височина в планината Якубица, в подножието на връх Солунска глава, е приключен.

Направени са над 400 фотоси, в това число с дрон. Останките от самолета обаче ще останат на труднодостъпното място, до момента в който атмосферните условия разрешат прибирането им.

Илиевски не приема версията, че на българския водач е отказано изключително кацане в Скопие, с цел да не пречи на излитането от там на самолета на гръцкия министър председател Алексис Ципрас: "Македонските проверяващи са в стеснен контакт с българските си сътрудници от Специализираното звено за следствие на авиационни събития, на които ще разчитат при нужда да оказват помощ в следствието ", сподели Илиевски и добави: „ Директорът на Българската организация по въздухоплаване Христо Христов е дал към този момент 20 откриватели, които са на наше разположение. По интернационалните стандарти тези хора могат да бъдат ангажирани в следствието, несъмнено – с наше позволение “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР