До един месец Апелативният съд в Пловдив ще се произнесе

...
До един месец Апелативният съд в Пловдив ще се произнесе
Коментари Харесай

До месец съдът в Пловдив ще се произнесе по делото срещу доктора, убил крадец в дома си

До един месец Апелативният съд в Пловдив ще се произнесе по делото против доктор Иван Димитров, който на 2 март 2018 година простреля с противозаконния си револвер престъпно проявения Жоро Джавизов - Плъха при опита му за кражба от гаража на лекаря.

Той, прокуратурата и околните на починалия апелират оправдателната присъда на Димитров за ликвидиране при превишаване рамките на неизбежната самозащита. С ръкопляскания и викания „ триумф “ близки на доктор Димитров го посрещнаха преди началото на днешното правосъдно съвещание на апелативните съдии.

Той още веднъж остана безгласен пред медиите, само че майката на убития Джавизов - Златка Атанасова, съобщи, че желае неоправдателна присъда за лекаря.
 Мария Морунова
Иначе в правосъдна зала прокуратурата изиска друга присъда, а повереникът на околните на Жоро Джавизов - адв. Красимир Елдъров, съобщи, че делото или би трябвало да бъде върнато на първа инстанция и преразгледано, или да се наложи друга неоправдателна присъда. -->

Самият Димитров съобщи пред магистратите, че съжалява за стореното и изиска обективна присъда от съда.
 Мария Морунова
На първа инстанция той бе оневинен по обвиняването за „ ликвидиране при надвишаване рамките на неизбежната самозащита, само че получи две години условно с 3 години изпитателен период за владеене на нелегално оръжие - револвер „ Валтер “, с който е стрелял по Джавизов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР