До един два дни ще има решение за отлагане на

...
До един два дни ще има решение за отлагане на
Коментари Харесай

До ден-два ще има решение за кредитите, каза Борисов

До един два дни ще има решение за отсрочване на заплащането на заемите по време на изключителното състояние, разгласи министър председателят Бойко Борисов. " В рамките на 1-2 дни комерсиалните банки, само че дано те да си кажат, ще имаме решение по заемите ", сподели той.

" Икономическите ограничения са мощни досега, в който се цялостни бюджетът, а в този момент той лети надолу. Вместо 500 милиона, предстоящи до този миг, са 150 милиона осигуровки. Жизнено значимо е компаниите освен да работят, а и тези, които работят, да си заплащат налозите, с цел да можем да компенсираме тези, които не могат да работят сега, да вземем за пример хората от туристическия отрасъл ", добави Борисов, който е на българо-турската граница дружно с министъра на вътрешните работи Младен Маринов, с цел да инспектира подготовката на нов буферен паркинг за тирове.

Паркинг за тирове на границата с Турция

Бивше военно летище край Хасково ще бъде пригодено за паркинг на тирове, тъй като доста от тях не се позволяват в Турция, управляващите там желаят 14-дневна карантина за тях, която те карат на границата. Това разгласи министърът на вътрешните работи Младен Маринов. До на следващия ден буферният паркинг би трябвало да проработи, чака се да се мотира осветлеие, да се слагат химически тоалетни, както и краткотрайни павилиони за храна.

Маринов разгласи, че е приказвал с министъра на вътрешните работи на Турция по два въпроса - за пропускането на тировете и българките водачи да могат да се приберат, тъй като са под 14-дневна карантина. " Тировете през днешния ден към този момент би трябвало да се върнат, а има и доста усъвършенстване на пропускателната дарба ", регистрира той.

" От през вчерашния ден сме провели над 50 диалога с турските ни сътрудници. Една част от казуса към този момент се взема решение. Над 400 тира повече от предходния ден са минали поради това, че ние не можем на нашите външни граници да стопираме тировете. В Европейския съюз имаме общи зелени коридори и на процедура тук става буфер. Това е най-голямо контролно-пропусквателен пункт сред Европа и страни от третите страни, в тази ситуация Турция ", съобщи Борисов.

Опашката от тирове на границата е дълга 25 километра, само че понижава непрекъснато, сподели Маринов. За изтеклото денонощие в България са влезнали 3000 тира, от които 1200 сега чакат на пункта " Капитан Андреево ". Обработените тирове на излаз в посока Турция са три пъти повече. " Преди да се вземат ограниченията на пункта са се обработвали към 350 до 400 камиона. За изтеклото денонощие са обработени 1100 единствено на " Капитан Андреево ". Общо с " Лесово " са обработени 1230 камиона ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР