До две седмици трябва да бъдат инсталирани нови 32 камери

...
До две седмици трябва да бъдат инсталирани нови 32 камери
Коментари Харесай

32 камери ще дебнат на Женския пазар

До две седмици би трябвало да бъдат конфигурирани нови 32 камери в частта на Женския пазар, която напълно неотдавна се обнови. Това е секторът от ул. „ Кирил и Методий “ до бул. „ Сливница “, където са съсредоточени сергиите за плодове и зеленчуци.

От общинското сдружение “Пазари Възраждане “ разясняват, че спомагателното видеонаблюдение, както и разкритият преди време офис на 3-то Районно полицейско ръководство, ще допринесат още повече за сигурността в региона. А статистиката през последните години демонстрира понижение на осъществените закононарушения на Женския пазар.

Подмяната на устройствата, извършващи 24-часово видеонаблюдение на Женския пазар е част от довършителните действия от ремонта на сектора от ул. „ Кирил и Методий “ до бул.„ Сливница “.  До момента са боядисани 181 сергийни маси, сложени са нови тенти и лед осветяване, в това число и по алеите на пазара, като също са сменени настилките и забележимите елементи на наземните контейнери за боклуци.

Безспорно, за сигурността на преминаващите през Женския пазар към 60 хиляди гости на ден, по данни на „ Пазари Възраждане “, ще повлияе инсталирането на 32-те нови камери, като дружно със старите - те ще станат общо 64, посочи Драгомир Димитров, изп.-директор на общинското сдружение.

Общо към 120 са камерите на двата огромни пазара - Женския и „ Димитър Петков “, които общинското сдружение ръководи. Изп.-директор на „ Пазари Възраждане “ Драгомир Димитров акцентира и напъните за одобряването на Женския пазар като съвременна градска територия, позната освен като място за извършване на покупки, само че и за обществени и културни преживявания.

На 22 юни следва следващото издание на „ София винил фест “, следва да се създаде и мобилно приложение, фокусирано към чужденците, което ще популяризира Женския пазар.

Изп.-директор на „ Пазари Възраждане “ Драгомир Димитров добави, че се работи и по концепцията за доставка на продукция от производители, показани на Женския пазар, реализирана посредством уебсайт за електронна търговия.

Николай Стойнев - ръководител на непрекъснатата комисия по стопанска система и благосъстоятелност към Столичния общински съвет, означи, че през последните години всички сдружения влагат в възобновяване на пазарните си площадки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР