До две седмици ще започнат протести на зърнопроизводители от цялата

...
До две седмици ще започнат протести на зърнопроизводители от цялата
Коментари Харесай

До две седмици започват протести на зърнопроизводители

До две седмици ще стартират митинги на зърнопроизводители от цялата страна, по време на които ще бъдат затворени главните входни артерии на България. Това са решили членовете на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите във вторник. От асоциацията преди седмици излязоха с сходен анонс и поради вноса на зърно от Украйна. Проверка на. В същото време у нас се чака добра годишна продукция от пшеница от към 6 млн. тона.

За слънчогледа

Недоволството им е подбудено от безмитния импорт и неналичието на фитосанитарен надзор на зърното от Украйна и от бездействието на страната досега, съобщи БНР.

От Националната асоциация на зърнопроизводителите ще приготвят декларация с настояванията си, като до протестни дейности ще пристъпят след сформирането на длъжностен кабинет, съобщи ръководителят ѝ Костадин Костадинов.

" Протестите по принцип ще бъдат в цялата страна – затваряне на главните пътища за импорт на слънчоглед от Украйна – Силистра, " Дунав мост ", останалите сътрудници ще излязат по места в страната. "

Олио с БГ етикет, направено от слънчоглед от Украйна?

Костадинов твърди, че слънчогледът от Украйна се преработва в България и се изнася с роден етикет, което ще се отрази пагубно на сектора.

От 16 юни до момента в страната ни е влезнал 280 000 тона слънчоглед и 6 000 тона пшеница.

" Слънчогледът влиза непосредствено в преработвателни предприятия и излиза като български артикул. Украйна е отвън Европейския съюз и се гледа ГМО. Не знаем какво е влезнало в България ", сподели Костадин Костадинов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР