До две седмици Северна Македония внася конституционните промени в парламента,

...
До две седмици Северна Македония внася конституционните промени в парламента,
Коментари Харесай

До 2 седмици РСМ внася промените за българите в конституцията си

До две седмици Северна Македония внася конституционните промени в Народното събрание, с цел да впише българите в главния си закон. Това заяви евродепутатът Илхан Кючюк, докладчик по напредъка на съседите ни за еврочленството им, представен от bTV.

В Скопие евродепутатът е получил увещание, че измененията в конституцията влизат в Народното събрание.

" Или тази седмица, или в идната съответните оферти да бъдат импортирани от работна комисия в Министерския съвет и респективно да влязат на разискване в Народното събрание на Северна Македония ", сподели той.

Кючюк  гласуването на отчета за есента.

Миналата седмица евродепутати не са били съгласни в него да влязат тематики от двустранните връзки сред България и Северна Македония.

" От нито една страна не е имало напън, нито от българска, американска, нито от македонска, нито някой от сътрудниците ми е упражнявал напън ", уточни Кючюк.
 Радев: РСМ да впише българите в конституцията си
Радев: РСМ да впише българите в конституцията си

Президентът участва на тържествената проверка-заря в Гоце Делчев във връзка годишнината от гибелта

В момента ветото е наше - вътрешно. В момента сами се блокираме по пътя на евроинтеграцията. Това съобщи в четвъртък македонският министър председател Димитър Ковачевски.

Той уточни, че периодите са доста ясно написани от закона.

" Предложението (за - б.р.) ще бъдe предоставено на държавното управление от страна на Министерството на правораздаването . В момента то се намира при специалистите. След това ще бъде изпратено в Народното събрание, в Конституционната комисия, която се управлява от ръководителя на Народното събрание ", изясни Ковачевски и добави, че по-късно, според законовите разпореждания и политическата воля, ще бъде проведено приемането на поправките в Конституцията.

Той акцентира, че това би трябвало да се случи, тъй като е по-добре за Македония.

" Тя не би трябвало да бъде блокирана от вътрешната страна. Ако до момента имаше обсада на Македония извън, в този момент за първи път тя е отвътр е ", посочи министър председателят.

Той изрази убеденост, че от 120 депутати в Народното събрание голямото болшинство от тях са " за " еворинтеграцията на страната, без значение от честата Според Ковачевски този развой няма да спре.

Припомняме, с цел да бъдат признати конституционните промени при гласуването, те би трябвало да бъдат подкрепени от минимум 80 депутати. Промяната на Конституцията е едно от изискванията за започване на същински договаряния за участие на Северна Македония в Европейски Съюз.
 РСМ сама си блокира пътя към Европейски Съюз, неудовлетворен Ковачевски
РСМ сама си блокира пътя към Европейски Съюз, неудовлетворен Ковачевски

Македонският министър председател се надява Народното събрание да поддържа конституционните промени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР