До две седмици Русия ще достави на сирийската армия ПВО-системи

...
До две седмици Русия ще достави на сирийската армия ПВО-системи
Коментари Харесай

Русия ще достави на Сирия противоракетна система С-300

До две седмици Русия ще достави на сирийската войска ПВО-системи ЕС- 300 за противопоставяне на самолети и балистични ракети с дребен и междинен радиус на деяние. Решението е мощно оспорвано от Израел. Москва уточни еврейската страна като индиректен провинен за неправилното събаряне на съветски боен аероплан от сирийската войска - случай при който починаха 15 съветски военни.


Решението за доставка на комплекси ЕС-300 на Сирия не е ориентирано против трета страна, само че Русия да би трябвало да увеличи сигурността на своите военни, разгласи Кремъл. Говорителят Песков повтори тезата, че съзнателните дейности на израелски водачи са довели до свалянето на съветски аероплан от сирийските сили.

Русия ще достави на Дамаск и автоматизирани системи за несъмнено различаване на съветските самолети. Москва разгласи, че над Средиземно море ще заглушава сателитната навигация, бордовите радари и системите за взаимозависимост на бойни машини, които нападат цели в Сирия.

Сергей Шойгу, министър на защитата на Русия: Убедени сме, че реализацията на посочените ограничения ще охлади горещите глави и ще предотврати недомислени дейности, които основават заплаха за нашите военни. В противоположен случай ще бъдем принудени да реагираме съгласно създалата се конюнктура.
Израел даде обещание да работи за възстановяване на механизма за отбягване на стълкновения с съветските сили в Сирия, само че не и да приключи ударите си, които дефинира като ориентирани против оръжейни доставки за проиранската формация Хизбула.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР